Τι έγραφε ο «ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ» (ό Έλληνας) για τα μνημόνια..πριν τα μνημόνια
Απαντώντας στον αγαπητό φίλο που σχολίασε στο κείμενό μου σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, θα προσπαθήσω να του εξηγήσω ότι αυτό που απαιτείται στις δύσκολες ώρες είναι η ψυχραιμία. Όχι πανικός, όχι κινδυνολογία, όχι πτώσεις από τις ταράτσες κτιρίων. Αυτά είναι για τους Γιαπωνέζους χρηματιστές.

Γράφει λοιπόν ο αγαπητός φίλος, «αν φύγουμε απο το ευρώ, η παρούσα ισοτιμία ευρώ-δραχμής (1-340) θα αλλάξει τελείως και η δραχμή θα υποτιμηθεί περίπου πέντε φορές. η ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν παράγει σχεδόν τίποτα. το 80% των αγαθών που καταναλώνουμε έρχονται απο το εξωτερικό, οπότε σκεφτείτε τι θα γίνει στη περίπτωση που οι τιμές όλων αυτών αγαθών αυξηθούν πέντε φορές. επίσης αυτή τη στιγμή έχουμε μια σταθερή ισοτιμία δραχμής ευρώ, ενώ στην περίπτωση που η ελλάδα βγει απο το ευρώ η ισοτιμία αυτή θα ειναι κειμενώμενη. αυτό σημαίνει ότι η αρχική υποβάθμιση της δραχμής μπορεί να μην έχει τέλος».

Στο κείμενό μου, που μάλλον δε διάβασε ο αγαπητός φίλος, δεν έγραφα ότι εκτός ευρώ μας περιμένει ο παράδεισος. Έγραφα ότι είναι ο μόνος τρόπος να διασωθούμε. Ούτως η άλλως η οικονομία της Ελλάδας πάει από το κακό στο χειρότερο. Είτε εντός, είτε εκτός ευρωζώνης, ακολουθώντας την σημερινή πολιτική οδηγούμαστε στην καταστροφή. Η διαφορά είναι ότι εντός ευρωζώνης δεν έχουμε καμία ελπίδα. Δεχόμαστε εντολές που βολεύουν άλλους και προστατεύουν μόνο τις τράπεζες και τους δανειστές οι οποίοι ενώ από τη μία έχουν μετατρέψει το ευρώ σε θεραπεία διά πάσα νόσο και πάσα μαλακία, από την άλλη αρνούνται να θυσιάσουν ένα μικρό μέρος από τα κέρδη τους για να διασώσουν τον οικονομικό τους θεό, το ευρώ. Η Ελλάδα εκβιάζεται. Και λοιδορείται. Και κομματιάζεται. Μαζί της και οι Έλληνες πολίτες.

Κι, όμως, καλώς ή κακώς, και λόγω των συνθηκών που έχουν σήμερα διαμορφωθεί η Ελλάδα θα μπορούσε να… εκβιάζει, τρόπον τινά. «Ή μας σώζετε ή καταστρεφόμαστε όλοι μαζί», θα μπορούσε να είναι το δίλλημα που θα θέταμε ΕΜΕΙΣ στους ευρωπαίους ηγέτες. Αυτό βέβαια θα μπορούσε να γίνει αν στην Ελλάδα είχαμε ισχυρούς ηγέτες και όχι αυτά τα άδεια μύδια που υποκρίνονται τους πολιτικούς.

Αγαπητέ φίλε, πριν οδηγηθείτε στους εφιάλτες περί καταστροφικών ισοτιμιών ευρώ – δραχμής, θα σας έλεγα να ελέγξετε την τεράστια ζημιά που θα πάθαιναν οι χώρες από τις οποίες εισάγουμε ό,τι τρώμε, ό,τι πίνουμε, ό,τι φοράμε και ότι ό,τι οδηγούμε. Καμία καταστροφή στην οικονομία δεν αφορά μόνο το ένα μέρος.

Δεύτερον, η Ελλάδα είναι το πρώτο πλακίδιο ενός ντόμινο που δε θα αφήσει τίποτε όρθιο έτσι και πέσει. Αν η Ελλάδα εξέλθει από την Ευρωζώνη και επιβιώσει, τότε αυτομάτως θα την ακολουθήσουν κι άλλες οικονομίες που βρίσκονται στην ίδια τραγική κατάσταση.

Τρίτον, αγαπητέ μου φίλε, στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες και μια αξιακή πυραμίδα. Το κακό που θα παθαίναμε από την επιστροφή στη δραχμή, θα ήταν ότι αντί να φοράμε μια ακριβή εισαγόμενη κολόνια στις εξόδους μας στα μπουζούκια, θα φορούσαμε Μυρτώ. Επιτρέψτε μου να σας πω ότι προτιμώ αυτή την τόσο «καταστροφική επίπτωση», από το να μπει σε εφαρμογή η δανειακή σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου. Αν εφαρμοστεί ΚΑΙ αυτή, μετά το Μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο, τότε τη Μυρτώ δε θα τη φοράμε, αλλά θα την πίνουμε για να ξεχνιόμαστε.
Στη δική μου αξιακή πυραμίδα, λοιπόν, η εθνική αξιοπρέπεια βρίσκεται υψηλότερα από μία κολόνια Gucci.

Τέταρτον, στο Χάρβαρντ διδάσκονται διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης μιας κρίσης από ανθρώπους που βρίσκονται σε θέση ευθύνης. Μία από αυτές τις μεθόδους λέει ότι «Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μία μεγάλη κρίση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πέσεις και να κοιμηθείς για λίγες ώρες».

Αγαπητέ φίλε, έχετε κατατρομοκρατηθεί από τα καταστροφολογικά σενάρια των ελληνικών ΜΜΕ, τα οποία όπως γνωρίζετε ανήκουν σε τραπεζίτες. Αυτοί, ναι, έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν να ξεπουληθεί η Ελλάδα και να ψοφήσουν από την πείνα οι Έλληνες, αρκεί να διασώσουν τα κέρδη τους. Ρίξτε μια ματιά στους αριθμούς ανεργίας και ανάπτυξης της Ελλάδας τα τελευταία 2 χρόνια εντός ευρωζώνης. Διαβάστε τα ποσοστά ανεργίας και ύφεσης. Ύστερα, θα καταλάβετε ότι δε δικαιούστε να τρομοκρατήστε. Τίποτε χειρότερο δε μπορεί να συμβεί εκτός Ευρωζώνης. Ηρεμήστε, λοιπόν.

Αυτά είχα να πω εγώ. Αλλά εγώ είμαι ένας ανώνυμος. Για όσους έχουν χρόνο, μπορούν να διαβάσουν το υλικό που παραθέτω, για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να δημιουργήσουν άμυνες απέναντι στον εκφοβισμό.

Ξεκινώ με ένα άρθρο ενός από τους πλέον ψύχραιμους χρηματιστηριακούς τεχνικούς αναλυτές, του Πάνου Παναγιώτου, που δημοσιεύθηκε στο XrimaNews, στις 5 Νοεμβρίου του 2011. Σε αυτό, μπορείτε να δείτε τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στην Ελλάδα – θύμα της Ευρωζώνης και της Ελλάδας -  ισχυρού μέλους της Ευρωζώνης. Είναι από τα κόλπα που ποτέ δε θα σας εξηγήσει το δελτίο του MEGA.


Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο με τίτλο «Μέγιστη αφροσύνη» του Γιάννη Βαρουφάκη, καθηγητή οικονομικής θεωρίας και πολιτικής οικονομίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εδώ θα μπορέσετε να βρείτε τις επιπτώσεις της νέας δανειακής σύμβασης όπως αποφασίστηκε στις 27 Οκτωβρίου και πραγματικά καταστρέφει την Ελλάδα.

http://tinyurl.com/coqjnh7

Τέλος, προτείνω να διαβάσετε το άρθρο του οικονομολόγου Δημήτρη Καζάκη για το παραμύθι της διάσωσης της Ελλάδας από τις Βρυξέλλες

http://tinyurl.com/boeqyum

και να  ακούσετε τα επιχειρήματα του ίδιου υπέρ της επιστροφής της δραχμής. 

 http://tinyurl.com/bnvwgfx

Φυσικά δεν ζητώ να ασπαστεί κανείς τίποτα. Απλώς να ενημερωθεί για τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα γκρεμό. Δεν είναι υποχρεωμένη να πέσει. Αυτό μας το λένε όσοι εκβιάζουν να αποδεχθούμε το δεύτερο Μνημόνιο και υποστηρίζουν ότι εντός Ευρωζώνης υπάρχει ο παράδεισος, ενώ εκτός Ευρωζώνης μας περιμένει η κόλαση. Είναι όμως έτσι; Πιστεύω ότι μόνο ο σωστά ενημερωμένος πολίτης μπορεί να αποφασίσει ορθά. Και τα σημερινά ΜΜΕ, δε νομίζω ότι ενημερώνουν. Απλώς προπαγανδίζουν.
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι κλήθηκα απλώς να απαντήσω σε κάποιο σχόλιο. Δεν έχω τη διάθεση να συνεχίσω κάποιον διάλογο, ούτε να δημιουργήσω λογαριασμό στο facebook. Το ξεκαθαρίζω, επειδή δεν πρόκειται να απαντήσω σε κανένα σχόλιο επί του κειμένου αυτού και δε θα ήθελα να θεωρηθεί «άτακτη φυγή» ή έλλειψη επιχειρημάτων. Απλώς αποφεύγω τις συζητήσεις για ό,τι θεωρώ αυτονόητο και ξεκάθαρο, ενώ δε μπλέκομαι σε διαφωνίες θεωρητικού επιπέδου που δεν οδηγούν πουθενά.
Σας ευχαριστώ   

ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.