Το Παιχνίδι των Θρόνων: Ο χειμώνας έφτασε (με μπόλικα σπόιλερς)ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία, ή δεν έχετε αντιληφθεί κάποια από τα πράγματα που συμβαίνουν στη σειρά, στο κείμενο που ακολουθεί θα βρείτε πολλά σπόιλερς.

Ωραία, τώρα που το βγάλαμε αυτό απ' τη μέση πάμε στα σημαντικά. Ως γνωστό σε δύο ημέρες η πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών επιστρέφει για την όγδοη και τελευταία σεζόν της και μαζί της φτάνει πια για τα καλά και ο χειμώνας στη Γουέστερος.

Προτού προχωρήσουμε στην αναφορά αυτών που περιμένουμε να δούμε ή όχι αυτή τη σεζόν, ας κάνουμε μια μικρή παρένθεση, για να πούμε ότι τα έξη επεισόδιά της θα έχουν μικρή ως μεγάλη διάφορα στη διάρκεια το ένα από το άλλο. Το πρώτο θα μετρήσει 54 λεπτά στο χρονόμετρο, το δεύτερο 58, το τρίτο 82, το τέταρτο 78, ενώ το πέμπτο και το έκτο θα σταματήσουν στα 80.

Τι αναμένουμε λοιπόν να δούμε αυτή τη σεζόν; Εγώ προσωπικά θα έβαζα στοίχημα ότι θα έχει ένα μικρό ρόλο να παίξει ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αφού μάλλον έδωσε δανεικό στους παραγωγούς της σειράς ένα από τους πυραύλους του, ώστε να μπορέσουν οι άντρες του Τείχους να στείλουν το μήνυμα του Τζον Στόουν στη Ντανέρις για να πάει να τους σώσει.Αλλά, εδώ τα αστεία τελειώνουν και τα σπόιλερ αρχίζουν. Σ' αυτή τη σεζόν αναμένω την επιστροφή μιας από τις πιο αγαπημένες πρωταγωνίστριες της σειράς, της Κέιτλιν Σταρκ. Αυτή στα βιβλία παραμένει ζωντανή και γίνεται η άτυπη αρχηγός μιας ομάδας φτωχών ανθρώπων που προσπαθεί με κάθε μέσο να επιβιώσει. Και (εδώ το κοινό σοκάρεται) αυτή είναι που σκοτώνει τελικά μια άλλη αγαπημένη πρωταγωνίστρια, την Μπριέν της Ταρθ, αφού έχει αποτύχει στην αποστολή να σώσει τις κόρες της Κέιτλιν. Φυσικά, αυτό δεν πιστεύω να συμβεί στη σειρά, αλλά, εκτός κι αν παίζουν με τον "πόνο" των φαν οι δημιουργοί, η Κέιτλιν λογικά θα κάνει την εμφάνισή της, αφού ήταν η άτυπη αφηγήτρια στο πρώτο τίζερ τρέιλερ για τη νέα σεζόν.

Μια δεύτερη έκπληξη που περιμένω έχει να κάνει με τον Τύριον. Αν θυμάμαι καλά στα βιβλία δε γίνεται καμιά αναφορά σ' αυτό το θέμα, ούτε και στη σειρά άλλωστε, αλλά λογικά είναι κι αυτός μπάσταρδος. Όλη η γενεαλογική γραμμή των Λάνιστερ έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κι ο μοναδικός που δεν ανήκει στον κανόνα είναι αυτός. Δε θα ήταν λογικό λοιπόν να περιμένουμε κάποιες αποκαλύψεις σχετικά μ' αυτό το θέμα;

Το ερώτημα του ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο με τους Λευκούς Περιπατητές, δε θα μπούμε καν στον κόπο να το θέσουμε, αφού ως γνωστό στο τέλος οι "καλοί" είναι που κερδίζουν. Ποιοι απ' αυτούς όμως θα είναι ζωντανοί στο τέλος του πολέμου; Πιστεύω ότι η Ντανέρις δε θα είναι. Και λογικά το Σκυλί θα μας αφήσει χρόνους επίσης, αφού προλάβει και σκοτώσει τον αδελφό του πρώτα. Οι Λάνιστερς ίσως και να επιβιώσουν. Ο Τζέιμι εξόριστος στο Τείχος, που πρέπει να ανοικοδομηθεί και η Σέρσεϊ λογικά φυλακισμένη κάπου. Ο Τύριον πίστευα αρχικά ότι θα έβρισκε ένα αστείο θάνατο, αλλά μετά τη συμμαχία του με την Ντανέρις, μοιάζει να έχει αλλάξει πολύ, και το κρασί δεν είναι πια η δύναμη που του δίνει ώθηση. Όσο κι αν ακούγεται παράλογο πιστεύω ότι θα παραμένει στο ρόλο του Χεριού του Βασιλιά ή της Βασίλισσας.

Και οι εικασίες συνεχίζονται.Ποιος θα σκοτώσει τον βασιλιά των Λευκών Περιπατητών; Η λογική λέει ο Τζον Σνόου. Εγώ πιστεύω ότι θα το κάνει η Άρυα, αφού όταν πρωτοσυναντήθηκε με τη Μελισσάνδρη αυτή της είπε: "Θα σκοτώσεις άντρες με καφέ μάτια, με πράσινα μάτια και με γαλάζια μάτια". Αν δε συμβεί αυτό την ευθύνη θα φέρουν οι σεναριογράφοι, και όχι ο υπογράφων Τειρεσίας.

Εκτός όμως από τις προβλέψεις έχω και απορίες. Τι θα συμβεί στους Γκρέιτζοϊς; Ο Βάρυς τι ρόλο έχει να διαδραματίσει από δω κι εμπρός; Κι αν δεν καθίσει στο θρόνο ο Τζον, τι θα απογίνει ο Σαμ; (Αυτός δε θα πεθάνει ποτέ). Κι αλήθεια ποιος είναι αυτός που θα αποκαλύψει στον πρώτο ότι έχει βασιλικό αίμα και έχει μόλις πάει στο κρεβάτι με την αγαπημένη του θεία; Κι αλήθεια, παίζει το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνισή του εδώ εκείνος ο άλλος Ταργκάριεν που συναντούμε, εν συντομία, στα βιβλία;

Τα ερωτήματα πολλά, κι ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά οι δημιουργοί της σειράς δε θα μας δώσουν βιαστικές απαντήσεις και λύσεις, όπως την προηγούμενη σεζόν που στην προσπάθειά τους να ωθήσουν την πλοκή έχασαν τη μπάλα.

Κάπου εδώ οι θεωρίες και οι απορίες τελειώνουν. Αλλά τα γραπτά μένουν, οπότε αν πέσω έξω στις προβλέψεις μου, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε εδώ και να με θάψετε με το γάντι ή χωρίς.

Καλή θέαση εύχομαι.

ΥΓ: Το στούντιο ανακοίνωσε ότι στις 26 Μαΐου θα προβάλει ένα ντοκιμαντέρ δύο ωρών (να το υπολογίζετε γύρω στα εκατό λεπτά δηλαδή), το οποίο θα φέρει τον τίτλο Game of Thrones: The Last Watch, σαν τελευταίο αντίο.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.