Το άνθος του χειμώνα      Την έλεγαν Ορτανσία και είχε κλείσει μόλις τα 20 της χρόνια. Τα γενέθλια της τα είχε συνδέσει με τον ερχομό του χιονιά. Κάθε Γενάρη οι νιφάδες του της θύμιζαν πως πέρασε ακόμη ένας χρόνος. Η Ορτανσία είχε δυο χείλη μονίμως ερμητικά κλειστά και δυο μάτια βουτηγμένα σε μπλε ωκεανό που λόγια έλεγαν πολλά στο εσωτερικό σου. Τα μακριά της μαλλιά θύμιζαν το αποξηραμένο στάχυ που το χτύπησαν οι ακτίνες του ήλιου και του έδωσαν φυσικές ανταύγειες.
     Ήταν το ομορφότερο και το πιο ήσυχο παιδί της οικογενείας. Διάβαζε βιβλία με τις ώρες και μπροστά στο τζάκι έπινε το αγαπημένο της πράσινο τσάι με λίγο λεμόνι. Η Ορτανσία είχε άλλες δύο μικρότερες αδερφές δίδυμες , την Γαρυφαλλιά και την Μαργαρίτα. Και αυτές πολύ όμορφες όμως δεν είχαν το μυστηριώδες βλέμμα που σε μαγνητίζει όπως η μεγάλη τους αδερφή. Αυτές ήταν πιο ενθουσιώδεις και εκφραστικές. Λάτρευαν το καλοκαίρι και το παγωτό βανίλια. Αγαπούσαν τα μπλεξίματα με αγόρια αλλά και τις ερωτικές απογοητεύσεις. Κάθε καλοκαίρι ζούσαν έναν νέο έρωτα, μαζί ερωτεύονταν και μαζί χώριζαν.
      Η μεγάλη τους αδερφή από την άλλη δεν είχε ερωτευθεί ποτέ. Την κοροϊδευαν και την έλεγαν συντηρητική που δεν άγγιξε ποτέ αγόρι μέχρι τα 20 της χρόνια. Μα εκείνη είχε διαβάσει πολλά ερωτικά βιβλία και τα περισσότερα δεν είχαν αίσιο τέλος. Σκεφτόταν λοιπόν πως ο έρωτας και η αγάπη είναι για τους επιπόλαιους.

     Αυτούς που  δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι ούτε λεπτό.
    Αυτούς που ζητούν επιβεβαίωση από έναν άλλον σε ότι κάνουν. 
    Αυτούς που είναι αδύναμοι να υποστούν την σκληρότητα της επίγειας ζωής.

    Έτσι σκεφτόταν η Ορτανσία και δεν κοίταξε ποτέ κανέναν ερωτικά. Έκανε όσα αγαπά μονάχη και αυτό της έφτανε. Ένιωθε ολοκληρωμένη χωρίς να περιμένει κάποιον να την ολοκληρώσει. Όπως και το όνομα της, έτσι και η προσωπικότητα της, ήταν φτιαγμένη να αντέξει μόνη στο κρύο. Έτσι κι αλλιώς αγαπούσε το χιόνι γιατί αυτό της έδειχνε ότι χρόνο με τον χρόνο γινόταν όλο και πιο σοφή.
    Και μην ξεχνάμε ότι η σοφία ξεκινά από μέσα μας. Κανείς δεν μπορεί να σου ριζώσει την σοφία στο κεφάλι.                                                   
                                                                                           Λειβαρτζηνού Αντωνία
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.