Μια φορά κι έναν καιρό, η Σεξοσοφία- της Τριανταφυλλιάς Ηλιοπούλου

 
Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μεγάλο, μα καταπονημένο από τους πολέμους βασίλειο, ο παντοδύναμος Βασιλιάς Σεξ και η μαγευτική Βασίλισσα Σοφία έπεισαν την μονάκριβη κόρη τους Σεξοσοφία να διοργανώσει επιτέλους έναν αγώνα για να βρει τον κατάλληλο σύντροφο και να τους απαλλάξουν πια από τα βαριά καθήκοντα της ηγεμονίας τους.

Δεκάδες πρίγκηπες, βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, Βαλκυρίες και Ήρωες, ποιήτριες, φιλόσοφοι, βιομήχανοι και πλούσιες κληρονόμοι έσπευσαν να παρουσιαστούν για τη δοκιμασία, ελπίζοντας να κατακτήσουν την καρδιά, το κρεβάτι και το θρόνο της Σεξοσοφίας.

Ο γέρο- βασιλιάς συμβούλευε την κόρη του:

"Διάλεξε αυτόν η αυτή που θα σου παρέχει τις μεγαλύτερες απολαβές, ηδονή για σένα, δύναμη, οικονομική άνεση, στρατό για να υπερασπιστείς τη Χώρα τώρα!" .

Η όμορφη βασίλισσα συμβούλευε την κόρη της:

"Διάλεξε αυτόν ή αυτή που θα σου δίνει χαρά, προσμονή, τόση που να νιώθεις δυνατή και άξια να ανταπεξέλθεις στην υπεράσπιση της Χώρας στο μέλλον!".

Η Σεξοσοφία ήταν αρκετά προβληματισμένη, καθώς προτιμούσε να πηγαίνει για ψάρεμα, να εξερευνά μυστήριες σπηλιές, να απολαμβάνει γιορτές και σπιτικές απολαύσεις, να κάθεται μόνη της και να φιλοσοφεί τη μαγεία του σύμπαντος. Ωστόσο από αφοσίωση στους γονείς της κι από το ένστικτο να σιγουρέψει τη ευημερία της Χώρας, κατέστρωσε μια σειρά από δοκιμασίες για να μπορέσει να κάνει την επιλογή της.

Για αρχή, διοργανώθηκε μια παρέλαση, όπου όλοι οι διεκδικητές πέρασαν μπροστά από τους βασιλείς και την κόρη τους με όλη την αρματωσιά και τον πλούτο τους. Η Σεξοσοφία έγερνε συχνά προς το μέρος του πατέρα της Σεξ ή προς το μέρος της μητέρας της Σοφίας και σχολίαζε τους παρελαύνοντες, ενίοτε ζητώντας τη γνώμη τους ή απλώς σχολιάζοντας τα καλά και τα στραβά τους ενός και του αλλουνού. Αφού τελείωσε η παρέλαση, η πριγκίπισσα σηκώθηκε από το θρόνο της και ανήγγειλε:

"Όποιον από εσάς θα θυμάμαι αύριο το πρωί, θα συνεχίσει τη δοκιμασία!".

Πολλοί αντέδρασαν, γιουχάρισαν με απογοήτευση για αυτόν τον άδικο τρόπο επιλογής. Μέσα στη νύχτα κάποιοι από αυτούς έφυγαν, περισώζοντας όπως είπαν την αξιοπρέπειά τους.

Την επόμενη το μεσημέρι, η βασιλική οικογένεια διοργάνωσε ένα γεύμα, όπου παρουσιάστηκαν όσοι είχαν απομείνει από τους διεκδικητές της Σεξοσοφίας που τους θυμόταν ακόμη. Σερβιρίστηκαν πολλά πλούσια εδέσματα, χοιρινά ολόλαμπρα μέσα στην παχιά τους πέτσα, τούρτες και χυμοί από τα πιο σπάνια φρούτα, μελωμένα κρασιά και ολόζεστοι διπλοφουρνιστοί άρτοι. Το τραπέζι συνέχισε να ανεφοδιάζεται ως αργά το βράδυ, οπότε αφού όλοι είχανε φάει και είχανε πιει του σκασμού, η πριγκίπισσα σηκώθηκε από το θρόνο της και είπε:

"Όποιοι από εσάς θα σηκωθούν το πρωί στο χάραμα να πάμε για κυνήγι θα συνεχίσουν τη δοκιμασία!".

Πολλοί μούγκρισαν μεθυσμένοι και βαριοί, αποδοκιμάζοντας τον άδικο τρόπο επιλογής. Κοιμήθηκαν στα ζεστά τους κρεβάτια και δεν σηκώθηκαν παρά όταν ήταν πλέον αργά. Αποχώρησαν κακιωμένοι ζηλεύοντας τους ελάχιστους που είχαν απομείνει πια στη δοκιμασία.

Το πρωί η πριγκίπισσα σάλπισε το εγερτήριο λάκτισμα και όσοι από τους διεκδικητές είχαν απομείνει ξεχύθηκαν για το βασιλικό κυνήγι. Το δάσος ήταν άγριο και γεμάτο κινδύνους, κάποιοι φαγώθηκαν από τρομερά τέρατα, άλλοι λιποτάκτησαν, άλλοι χάθηκαν και δε βρήκαν το δρόμο για τον τερματισμό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ελάχιστοι εξουθενωμένοι πια επίλεκτοι κατάφεραν να φτάσουν στο βασιλικό αντίσκηνο στην άκρη του δάσους.

"Όποιος κέρδισε στο κυνήγι θα συνεχίσει τη δοκιμασία", κραύγασε η πριγκίπισσα ενθουσιασμένη.

Σιωπή από κάτω. Κανείς δεν είχε καταφέρει να πιάσει τίποτα, Το κυνήγι ήταν ατελέσφορο. Τότε ήταν που ένας από τους λίγους εναπομείναντες κυνηγούς πλησίασε θαρραλέα την πριγκίπισσα και την έπιασε από το χέρι.

"Σε έπιασα", της είπε.

"Δεν είμαι για πιάσιμο" του απάντησε.

Το ίδιο βράδυ τον κάλεσε στη σκηνή της και τον υπέβαλε στο μέγιστο βασανιστήριο. Γυμνώθηκε μπροστά του και τον προκάλεσε.

" Καλύτερα να μείνεις ντυμένη, προς το παρόν. Σκοπεύω να απολαύσω τη γύμνια σου για το υπόλοιπο της ζωής μου ", της είπε.

Η πριγκίπισσα έμεινε έκπληκτη από την απρόσμενη απάντηση του Κυνηγού και ξαγρύπνισε προσπαθώντας να την ερμηνεύσει. Όσο το σκεφτόταν, τόσο φούντωνε η επιθυμία μέσα της να τον κάνει δικό της. Μα φυσικά, επίτηδες τον είχε προκαλέσει, ψάχνοντας κατά βάθος μια αφορμή για να τον απορρίψει. Έτσι όπως ήταν κουρασμένος και βρόμικος από το πολύωρο κυνήγι δε θα ήταν και εύκολο να μην την απογοητεύσει. Η Σεξοσοφία ένιωσε βαθιά εκτίμηση και αγάπη για τον έξυπνο κυνηγό.

Την επόμενη μέρα το πρωί ανακοίνωσε θριαμβευτικά πως είχε  βρει τον κατάλληλο για το θρόνο δίπλα της.Πίσω στο παλάτι, ενώ ετοιμαζόταν ο γάμος της με τον θαρραλέο κυνηγό που την έπιασε, του ψιθύρισε απαλά στο αυτί:

"Αν σε θυμάμαι αύριο το πρωί, θα συνεχίσεις τη δοκιμασία"...

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.