Κουνέλι λεμονάτο



Κουνέλι λεμονάτο


ΥΛΙΚΑ

1 κουνέλι καθαρισμένο και κομμένο μερίδες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 κούπα λάδι
6 πατάτες μέτριες
αλάτι μια κοφτή κουταλιά σούπας
λίγο πιπέρι
λίγο άσπρο κρασί η άσπρο μπαλσάμικο ξίδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σήμερα φτιάξαμε κουνέλι λεμονάτο με πατάτες κυδωνάτες περασμένες από το τηγάνι. Πλήναμε και κόψαμε το κουνέλι από το προηγούμενο βράδυ και το μαρινάραμε σε μια λεκάνη με αλατοπίπερο και λεμονάκι. Σήμερα το βγάλαμε από το ψυγείο. Τσιγαρίσαμε στο λάδι δυο κρεμμύδια ξερά, τρεις σκελίδες σκόρδο και ένα καρότο σε μικρά κομματάκια. Προσθέσαμε τα κομμάτια του κουνελιού και σοτάραμε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει λίγο. Εμείς δεν το τσιγαρίσαμε πολύ, για να μην γίνει πολύ βαρύ.

Το σβήσαμε με μπαλσάμικο ξίδι λευκό, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό κρασί. Ρίξαμε νερό ίσα να σκεπάσει το κρέας και το αφήσαμε για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά. Εν τω μεταξύ περάσαμε από το τηγάνι τις κυδωνάτες πατάτες και τις αλατίσαμε. Προσθέσαμε όσο λεμόνι μας άρεσε στο φαγητό, το αφήσαμε για δεκαπέντε λεπτά να τραβήξει. Ρίξαμε τις πατάτες κι αφήσαμε ακόμα για δέκα λεπτά. Έτοιμος ο κόνικλος!!!


Ρούσσινου Ανδρομάχη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.