Η πιο άγρια φυλή στον κόσμο..ή η πιο αυθεντική... (video)Στο απομονωμένο νησάκι Νορθ Σέντινελ που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των νησιών Ανταμάν του Ινδικού Ωκεανού ζει μια φυλή που δεν έχει καμία επαφή με τον σύγχρονο κόσμο.
Η επίσκεψη εκεί θεωρείται μια επικίνδυνη ιδέα. 
Οι άγριοι ιθαγενείς δεν είναι συνηθισμένοι στην παρουσία άλλων ανθρώπων πέραν της φυλής τους και όταν είδαν έναν ξένο να αποβιβάζεται πήραν τα όπλα τους. 
Ο 27χρονος Αμερικανός Τζον Αλεν Τσάου, είχε σκοπό να τους συναντήσει και να τους μιλήσει για τον Χριστό. Ο ιεραπόστολος όμως δεν προχώρησε πολύ.

Όταν έφτασε στο νησί με μια μισθωμένη βάρκα ψαράδων, οι ντόπιοι τον υποδέχτηκαν με βέλη. 
Οι ιθαγενείς εξαπέλυσαν βροχή από βέλη και τον σκότωσαν πριν προλάβει να κάνει πολλά βήματα. Οι περιγραφές αναφέρουν ότι ο ιεροκύρηκας συνέχισε να περπατάει για κάποια μέτρα, αλλά στη συνέχεια σωριάστηκε στην ακτή. Οι ψαράδες πανικοβλήθηκαν και αποχώρησαν αμέσως.

Κυκλοφορώντας γυμνοί και κρατώντας τόξα και πέτρες στα χέρια τους, οι ιθαγενείς είχαν σφαγιάσει ακόμη, δύο ψαράδες το 2006, επειδή εκείνοι πλησίασαν πολύ κοντά στο νησί τους. Τα μέλη της Sentinelese είναι μάλιστα τόσο εχθρικά που όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει στην περιοχή τους, αλλά ρίχνουν βέλη και πέτρες σε αεροπλάνα και ελικόπτερα που πετούν πολύ κοντά στο μέρος.Η γλώσσα των ιθαγενών είναι άγνωστη, όπως το ίδιο και οι συνήθειές τους, ενώ πλέον η ινδική κυβέρνηση έχει διακόψει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους.

Ο αφηγητής στο βίντεο αναφέρει πως πιστεύεται ότι οι ιθαγενείς είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων ανθρώπων της Αφρικής και ζουν εκεί πάνω από 60.000 χρόνια.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να πούμε με σιγουριά πόσοι μένουν στην ενδοχώρα, η έκταση της οποίας είναι σαν το Μανχάταν και αποτελεί μέρος των Ινδικών νησιών Ανταμαν... αλλά οι εκτιμήσεις μέχρι στιγμής είναι πως υπάρχουν 40 με 500 ιθαγενείς», αναφέρει ο αφηγητής προσθέτοντας.

«Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, αν φτάσεις εκεί επίτηδες ή μετά από κάποιο ατύχημα, οι ντόπιοι θα σε υποδεχθούν με τον ίδιο τρόπο... δηλαδή με δόρατα και βέλη».

Πέρα από την εχθρική συμπεριφορά, τα μέλη της φυλής δεν δέχονται ούτε φαγητό, ούτε δώρα, ούτε ρούχα.

Συγκεκριμένα, μετά το φονικό τσουνάμι του 2014 που είχε πλήξει τον Ινδικό Ωκεανό, ελικόπτερα της ινδικής ακτοφυλακής είχαν στείλει βοήθεια στη φυλή πετώντας δέματα με τρόφιμα. Ωστόσο η στάση τους ήταν και πάλι αρνητική, καθώς ένας άντρας εκτόξευσε βέλη προς την ομάδα διάσωσης.

Στο βίντεο αναφέρεται ακόμη πως μόνο μία φορά οι ιθαγενείς δεν ήταν επιθετικοί στους ξένους. Συγκεκριμένα, στις 4 Ιανουαρίου του 1991, 28 άνδρες και παιδιά πλησίασαν τον κ. Πάντιτ και την ομάδα του, οι οποίοι είχαν φθάσει στο μέρος για έρευνες και του έκαναν μία καλή χειρονομία πριν επιστρέψουν στο δάσος.Πάντως μία ομάδα που τάσσεται υπέρ των φυλετικών λαών στον πλανήτη αναφέρει πως η Sentinelese μπορεί να είναι και η πιο ευάλωτη κοινωνία στον πλανήτη, καθώς είναι πολύ πιθανό τα μέλη της να μην έχουν ανοσία σε κοινές ασθένειες όπως ένα απλό κρύωμα ή και ιλαρά. 
Έτσι σύμφωνα με την οργάνωση οι πιθανότητες να εξουδετερωθούν από μία επιδημία είναι πολύ υψηλές.


Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.