Ατσμά



Υλικα
600ml χλιαρό γάλα,300 ml ηλιέλαιο,2 αυγά μόνο το ασπράδι (ο κρόκος για επικάλυψη),3 κουταλιές σούπας ζάχαρη,1,5 κουτάλι σούπας αλάτι,2 φακελάκια μαγιά,1kl και 1 ποτήρι αλεύρι.

Γέμιση
Εγώ έβαλα στα μισά τέσσερα τριμμένα τυριά με βραστή γαλοπούλα και στα άλλα μισά ψιλοκομμένο λουκάνικο χωριάτικο με τυρί του τοστ σε κομματάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά κι ελάχιστο χλιαρό νερό. Τα αφήνουμε δέκα λεπτά να αφρίσουν. Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε ελάχιστα το γάλα να είναι χλιαρό. Μετά τα ζυμώνουμε όλα μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για τρία τέταρτα. Ανοίγουμε στρογγυλές πίτες με τα χέρια μας και χαράζουμε στο τέλος λωρίδες σαν δάκτυλα. Βάζουμε όποια γέμιση θέλουμε, τυλίγουμε αρχικά από αριστερά και μόλις φτάσουμε στις λωρίδες τις τυλίγουμε λοξά.... Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και βάζουμε στη σειρά τους ατσμάδες. Αλείφουμε με ένα πινελάκι τις επιφάνειες με τους κρόκους των αυγών και τα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα κανα 15λεπτο περίπου, μόλις αρχίσουν να ροδίζουν όλα μετά από λίγο τα βγάζουμε.


Ρούσσινου Ανδρομάχη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.