Το κουνελάκι και το φίδι (θραύσματα)Γυναίκα, το δέρμα σου ας είναι το ωραιότερο και πιο πολύτιμό σου ένδυμα. Καλύτερο από τα ξεπετσιασμένα θηλαστικά και τα ξεπουπουλιασμένα πουλιά που φοράς.
»»»»»

Αν ένας άντρας μπορεί  μόνο με λεφτά να σου δείξει την λατρεία του, τρέχα στον κοσμηματοπώλη  της γειτονιάς του και ρώτα πόσο κοστίζει το κόσμημα που σου χάρισε. (Μπορεί βέβαια να πρόλαβε αυτός και να του είπε «πες της κλώσσας πως κάνει 4.000»)
»»»»»

«Όλοι οι άντρες μου λένε πως με αγαπάνε. Όμως εγώ δεν το πιστεύω. Αφού δεν πιστεύω στην έλξη μου. Περίεργο. Καμιά νοσοκόμα δεν θα έπρεπε να αμφιβάλλει για την εξάρτηση του ασθενή από αυτην»
»»»»»

«Πάντα έρχομαι πίσω σ' εσένα», είπε η γυναίκα στον ανόητο.
«Τίποτα δεν εύχομαι περισσότερο», απάντησε ο σοφός.
»»»»»

«Τα χαλάμε με τόσους πολλούς άντρες για μικροπράγματα, περιττές θηριωδίες, κλάσιμο, βαριεστημένες μούρες, προσβλητικές παρατηρήσεις. 'Ετσι όμως διαπιστώνουμε ποιος μας αγαπάει αληθινά παραμένοντας γενναίος»
(Αν πάρω την παντόφλα;)
»»»»»

Όσο πιο πολλές σταχτοθήκες αραδιάζεις στο σαλόνι σου, τόσο περισσότερο απελπισμένος θα είσαι βρίσκοντας τις στάχτες παντού, ακόμη και μέσα στο πιάτο. Μη βάζεις καμιά, για να καθησυχάζεσαι πως ήταν δικό σου το λάθος.
»»»»»

«Έτσι είναι η ζωή», είπε το κουνελάκι την στιγμή που ένας τεράστιος όφις το κατάπινε. Μάλιστα, μάλιστα την τελευταία στιγμή, έβγαλε παραιτημένο το κεφαλάκι του από το στόμα του φιδιού και είπε: «Ελπίζω να είμαι νόστιμο, κυρία Φίδα».

Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.