Η γυμναστική της νοικοκυράς
Η γυμναστική της νοικοκυράς


Καλημέρα σας. Είπα να σας φανώ χρήσιμη με γυμναστική. Πρωινό ξύπνημα στις 6.30. Ένα δυνατό τέντωμα και μερικά μπιπππππππ για το μισητό ξυπνητήρι. Κι αρχίζει το ματς. Τρέχετε στο μπάνιο έναν αγώνα κάποιων μέτρων να πάρετε τη σκυτάλη. Εκεί πλένεστε στο τσακα τσακα, σκουπίζεστε, χτενίζεστε, κοιτάτε στον καθρέφτη λέτε ένα... ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΚΛΑΡΑ ΜΟΥ (έτσι για να πάει καλά η μέρα) και ντύνεστε όσο πιο ανάλαφρα μπορείτε γιατί η άρση βαρών είναι πιο κάτω.

  Καθώς ντύνεστε κάνετε 2-3 βαθειά καθίσματα και μερικές εκτάσεις. Πηδηματάκια επί τόπου για ένα λεπτό να γιομίσουν οι μπαταρίες και συνεχίζουμε κατευθυνόμενες στην κουζίνα για το πρωινό. Ανοίγουμε το ψυγείο βάζοντας αρκετή δύναμη στα μπράτσα να συνελθόν από το λήθαργο. Νερό στο βραστήρα και με βήμα ταχύ πιάνετε τις δυο κούπες (δική σας και συζύγου). Το μπιππππ του βραστήρα σας κρατεί σε επαγρύπνηση. Λίγο κέικ στο τραπέζι. Άντε Δευτέρα, ας φτιάξω και μερικές αυγόφετες να έχουν και τα παιδιά αργότερα. Σπάτε τα αυγά στο πιάτο και με το πιρούνι αρχίζετε ένα τρελό χορό κτυπώντας τα αλύπητα. Να ξέρατε πόσες θερμίδες χάνετε...Κόβετε το ψωμάκι κι αν γίνεται κάντε πάλι πηδηματάκια επί τόπου με προσοχή όμως μη σας ξεφύγει το μαχαίρι. Με τζόκιν πάτε μέχρι το τηγάνι, ανάβετε το μάτι και αρχίζετε την κατάδυση των φετών στα αυγά κι αμέσως στο λαδί. Επί τόπου βηματάκια και βαθιές αναπνοές όσο τηγανίζονται και τις γυρνάτε κι από την άλλη. Τις βάζετε κι αυτές στο τραπέζι και ενώ έχετε ετοιμάσει στο ενδιάμεσο τους καφέδες, πάτε να ξυπνήσετε το σύζυγο.
   Ξύπνα αγάπη μου η νύχτα πέρασε τα αστέρια χάθηκαν πρέπει να φύγεις. Ξυπνάει με γέλια και σας πετάει στο κρεβάτι. ΟΟΟΟχι δεν προλαβαίνουμε. Σήκω. Τα ρούχα σου είναι έτοιμα και το τσαντάκι στην καρέκλα. Πλύσου, ντύσου κι έλα για καφέ. Εκείνος κάποια στιγμή έρχεται στην κουζίνα , ρουφά 2-3 γουλιές... Δεν προλαβαίνω αγάπη θα αργήσω... Και φεύγει με πεταχτό φιλάκι.
   Ουπς! Να ανοίξω τα παράθυρα να αεριστεί η κρεβατοκάμαρα. Μαζεύετε τα σιντόνια και τα ΤΙΝΑΖΕΤΕ στο μπαλκόνι με δύναμη, έτσι να τους δώσετε να καταλάβουν. Ας τα αφήσω να αεριστούν. Ωπα!! Να ξυπνήσω τα παιδιά. Ελάτε,  ώρα για πρωινό όλα είναι έτοιμα, τα ρούχα σας στις καρέκλες, ετοιμαστείτε κι Έλατε να φάτε. Ο γιος... Μαμά ξέχασα χθες να φτιάξω το σακ βουαγιαζ. Μη σε νοιάζει το έχω ήδη έτοιμο, η αδερφή σου προνόησε από χθες για το δικό της.
  Αφού φάνε και φύγουν για μπάνιο τα παιδιά η επομένη άσκηση είναι μάζεμα δωματίων  και καθάρισμα στην κουζίνα. Κι όλα αυτά με ταχύ βηματάκι, μην ξεχνιόμαστε. Η ώρα περνά αλλά δεν κοιτάτε το ρολόι για να μην αγχώνεστε. Καιιιι συνεχίζουμε. Σκούπισμα, ξεσκόνισμα, σφουγγάρισμα και ανάμεσα σε όλα κάπου κάπου μια γουλιά από τον καημένο καφέ.
   Κι όμως πήγε δέκα ώρα για ψώνια, ευτυχώς το σούπερ είναι κοντά. Αρπάζετε το καρότσι, κλειδώνετε και φεύγετε. Στο δρόμο σας θέλω λίγο πιο κινητικές μη χάσουμε το ρυθμό. Φτάνετε στο σουπερ αφήνετε σε μια άκρη το δικό σας καρότσι, παίρνετε ένα άλλο κι αρχίζετε το γρήγορο πήγαινε έλα στους διαδρόμους αρπάζοντας τα πράγματα που θέλετε. Κάποτε τελειώνετε και επιτέλους γυρίζετε σπιτι.
  ΟΧΙΙΙΙΙΙ δεν τελειώσατε καλή μου. Μαγείρεμα. Ζυμωμένα μπιφτέκια απ την προηγούμενη, καθάρισμα πατατούκες και διάφορα αλλά και στο φούρνο. Άδω, έχουμε διπλό σκύψιμο. Μια να ανάψουμε τα σωστά μάτια και να ανοίξουμε την πόρτα του φούρνου και ένα πιο βαθύ να βάλουμε μέσα το φαγητό. Αχ να αράξω λίγο να πιω καφεδάκι και να κάνω κι ένα τσιγάρο.
   Στην πρώτη ρουφηξιά. ΑΜΑΝ, τα σεντόνια είναι έξω ακόμα. Τρέξτε να τα μαζέψετε.Στρώσιμο κρεβατιού, Άρση βαρών (έχει λάστιχο το κάτω γμτ) και πρέπει να σηκώσετε τις 4 γωνίες του στρώματος. Μούσκεμα στον ιδρώτα κάνετε ένα δροσερό ντουζάκι και πίνετε το ζεστό σας καφέ παγωμένο πια. Κοιτάτε το ρολόι. Πως πέρασε κάλε η ώρα. 2.30 Σε λίγο θα έρθει ο σύζυγος. Το φαγάκι έχει γίνει, αφού έχετε κάνει αρκετές επικύψεις να το δείτε κι ετοιμάζετε σαλάτα, φίστουλα κλπ.
  Όλα ΟΚ. Λίγο χτένισμα και να ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ στην πόρτα. Καλώς τον μου και τον αγκαλιάζετε. Μπαμπαμπα στις ομορφιές σου σήμερα μάλλον ήταν ξεκούραστη η μέρα σου.......ΕΕΕΕΕ τώρα τι να του πεις.... Τίποτα γιατί τον αγαπάς. Τρώτε μαζεύετε τα πιάτα και πλαγιάζετε, τα παιδιά θα επιστρέψουν το βράδυ.... Σας κούρασα κι εγώ κουράστηκα να τα γράψω. Τώρα πια οι δικές μου ημέρες είναι πολύ πιο ξεκούραστες, άλλωστε με βοηθά πολύ ο άνδρας μου. Όμως κάποτε τα έζησα κι εγώ. Αλλά κάπως έτσι είναι το πρωινό μόνο της γυναίκας που δεν εργάζεται.... Ειλικρινά το έγραψα με πολύ αγάπη κι ελπίζω χιούμορ χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία  μας. ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ να είστε όλοι καλά κι ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να το διαβάσετε, δε νομίζω πως απέχει πολύ  από την αλήθεια χαχαχα.
Ανδρομάχη Ρούσσινου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.