Σερβιέτες και ταμπόνΘα μπορούσε κανείς να αναλογιστεί τις συνέπειες αλλά και τις διαφορές που θα είχε ο κόσμος αν ξαφνικά με ένα μαγικό τρόπο η εμμηνορρυσία θα ήταν «προνόμιο» των ανδρών και όχι των γυναικών !!!

Με άλλα λόγια να είχαν περίοδο οι άνδρες και όχι οι γυναίκες…

Υποθέτω λοιπόν πως σε μια τέτοια περίπτωση ο Τσίπρας, ο Άδωνις, ο Βενιζέλος ή ο Κασιδιάρης, θα καυχιόνταν για αυτό το ανδρικό «πλεονέκτημα», και θα το θεωρούσαν μια αξιοζήλευτη και σημαντική ανδρική εκδήλωση. Μπορεί και να διαφήμιζαν τις σερβιέτες με φτερά.

Φαντάζομαι πως θα είχαν δημιουργηθεί και τελετές γύρω απ’ αυτήν, όπου κάθε τέλος του χρόνου θα έφθαναν στο αποκορύφωμά τους με μια πολυπληθή και λαμπερή φαντασμαγορική γιορτή για τούτο το μοναδικό ανδρικό «επίτευγμα».

Εκτός του ότι θα αποτελούσε σημάδι και καύχημα ανδρικής αρρενωπότητας, και με αιματηρούς αγώνες θα είχαν εξασφαλισθεί οι υγειονομικές παροχές που θα την συνόδευαν.

Οι δε χορηγοί θα πήγαιναν και θα έρχονταν τις επίμαχες ημέρες.

Ανούσια κάποιοι θα πουν όλα αυτά που γράφω τώρα εδώ…

Μα η αξία δεν είναι στην περίοδο των γυναικών ή των ανδρών, αυτή ήταν μόνο μια συμβολική παράτολμη έως παρανοική σκέψη, αλλά στο πόσο μια μικρή ή μεγαλύτερη «αλλαγή» στην εικόνα, ή στον τρόπο σκέψης… ένα «πάρτο αλλιώς», στους καθημερινούς ρυθμούς και στην ρουτινιασμένη συμπεριφορά των ανθρώπων ….. πόσο πολύ θα μπορούσε να αλλάξει τούτο τον κόσμο…

Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος με κάποια αναδιανομή ρόλων όπου κάτι δεν πάει καλά ή κακοφορμίζει… Δηλαδή πόση αποφασιστικότητα, θάρρος και δύναμη, χρειάζεται για ν’ αλλάξουμε τα πράγματα και να τα κάνουμε αγνώριστα, έτσι όπως ποτέ πριν δεν τα είχαμε φανταστεί…

Για κακό ή για καλό ούτε μπορούμε να το προβλέψουμε μα ούτε και θα πρέπει να του δώσουμε τόση σημασία…

Κι εμείς για πρωτοφανή αλλαγή ψηφίσαμε Τσίπρα για καλό… τώρα μας έμεινε ο Κούλης τα χρυσάβγουλα κι ο Κουτσούμπας…

Άκου Κουτσούμπας…


Γιώργος Χρηστάκης

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.