Χαράς Ευαγγέλια! - του Κώστα ΓραμματικάκηΧαράς Ευαγγέλια!
Ξαναβρεθήκαμε με την Ανιώ μου και ορμάμε ακάθεκτοι να κατακτήσομε το σύμπαν!
Προς το παρόν έχω δυο σημαντικά νέα: Από την προηγούμενη εβδομάδα καπνίζω μόνο 5 ως 8 τσιγάρα το 24ωρο. Δεύτερον αποφάσισα να κάνω ένα "τσεκ απ" όπως λέμε, για να εντοπίσω αν τα χάλια μου είναι μαύρα, γκρίζα ή πράσινα. Μέχρι σήμερα πήγαιναν όλα καλά και εισέπραξα κι ένα κάρο φιλοφρονήσεις.

Σήμερα όμως είχα δώσει ραντεβού στις 12.45, για να κάνω, καθώς μου 'πανε, και μια αξονική. Έφυγα από εκεί στις 15.30 έχοντας φορτώσει στην πλάτη μου εκατοντάδες βρισιές, κυρίως εύστοχες. Τις εξαπέλυσα όλες, μια και στις 15.30 με ενημέρωσαν ότι "όπου να 'ναι φτάνει η σειρά μου!". Δεν πειράζει, αύριο θα πάω σ' ένα άλλο γιατρό, όπου θα συναντήσω περισσότερο πολιτισμό.

Καθώς καταλάβατε έφτασε η ώρα να αρματώσω το τρεχαντήρι και να μουντάρω στα πέλαγα. Εκεί, καταπίνοντας ή γλείφοντας τις ψεκάδες, που θα μου έρθουν στο πρόσωπο, θα συνεφέρω παντελώς. "Θάλασσα κλύζει πάντα τ' ανθρώπων κακά!", όπως έλεγε και ο παππούς μας ο Ευριπίδης.

Και να μη μου πει η πολυαγαπημένη γιατρός μου ότι δεν έχω δίκιο απόλυτο. Άλλωστε, απ' ότι όλα δείχνουν, θα γιορτάσω την 28η Οκτωβρίου ψαρεύοντας μελανούρια. Θα γαμήσω έτσι όλες τις ιταλικές στρατιές, που θα τολμήσουν να πλησιάσουν το καλάμι μου.


Κώστας Γραμματικάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.