Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ   Πέρα από τους συναισθηματισμούς και τα πατριωτικά, ας δούμε τα πράγματα γύρω από την συμφωνία των Πρεσπών ψυχρά και συνοπτικά: 

   Η «συμφωνία» αυτή είναι αντίθετη προς τα ελληνικά συμφέροντα. Με την συμφωνία αυτή, ο Τσίπρας υπηρετεί τις εντολές των Η.Π.Α., του ΝΑΤΟ, της Γερμανίας και της Ε.Ε. (Το ενδιαφέρον και η ωμή παρέμβαση των ανωτέρω το επιβεβαιώνει). Εκχωρεί την ιστορική και εθνική μας ταυτότητα αφού αναγνωρίζει μακεδονική υπηκοότητα και μακεδονική γλώσσα σε ένα πληθυσμιακό συνοθύλευμα που δεν φέρει -ούτε δικαιούται- τέτοια χαρακτηριστικά, ενισχύοντας τις αλυτρωτικές τάσεις των γειτόνων.. Ανοίγει τον δρόμο για την εξάπλωση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας και φέρνει την Αμερικανορωσική ένταση στα σύνορά μας. Τέλος, η συμφωνία αυτή παρέχει την εκχώρηση δικαιωμάτων σε εξαιρετικά κρίσιμους τομείς, όπως η ενέργεια, η χρήση των ελληνικών λιμανιών και των σιδηροδρόμων της χώρας μας και προσφέρει την εμπορική κατοχύρωση των "μακεδονικών" προϊόντων σε διεθνές επίπεδο . 

   Όσον αφορά, τώρα στην ονομασία Βόρεια Μακεδονία θα ήθελα να τονίσω επ, αυτής ορισμένα πράγματα: Υπάρχει το προηγούμενο της Βόρειας και Νότιας Κορέας. Όμως εκεί οι λαοί και ίδιοι είναι και το Έθνος ίδιο. Απλά κάτω από ιστορικές συνθήκες χωρίστηκαν σε δύο κράτη. Στην δική μας περίπτωση δημιουργείται ένα νέο κράτος με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, που αυτομάτως υπονοεί ότι υπάρχει Νότια Μακεδονία. Η Νότια Μακεδονία είναι -βέβαια- επαρχία κράτους και όχι κράτος. Συνεπώς χαρίζουμε στους Σκοπιανούς την οντότητα ενός Κράτους που έχει το ίδιο όνομα με την επαρχία μας, υποβαθμίζοντας έτσι την ιστορική Μακεδονία μας. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με ίδιους λαούς, όπως στην περίπτωση της Κορέας. Ο Λαός της “Βόρειας Μακεδονίας” αποτελείται κυρίως από σλαβικά φύλλα. Δημιουργείται έτσι μια ντε φάκτο κατάσταση όπου υπάρχει ένας γεωγραφικός χώρος που λέγεται Μακεδονία και που περιέχει ένα κράτος που οι πολίτες του ονομάζονται Μακεδόνες και μια επαρχία ενός άλλου κράτους που μπορεί στο μέλλον να θεωρηθεί ότι κατοικείται από μειονότητα Μακεδόνων. Τα συμπεράσματα δικά σας. Και μη μου πείτε ότι πετύχαμε να αλλάξουν το Σύνταγμά τους... Τα Συντάγματα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα..

Δημήτης Μπούκουρας
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.