Η αγωγή - του Κώστα ΓραμματικάκηΜετακόμισε η Άνα μου στο καινούριο της σπίτι κι έχασα εγώ και την αριστερή και την δεξιά μου χέρα. Βέβαια αυτό μου 'δωσε το χρόνο να ετοιμάσω και να καταθέσω στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, μια  αγωγή εναντίον της Ζωής και να της ζητώ να μου επιστρέψει αυτούσιο το φετινό καλοκαίρι, που λόγω διαφόρων πήγε χαμένο. Μια βουτιά όλη κι όλη έκανα, ούτε μια καλαμιά δεν έριξα , ούτε μια γκόμενα της προκοπής δεν είδα.

Στην  αγωγή μου λοιπόν ζητώ, να ζω του χρόνου και να είμαι υγιής, για να διαθέσω 25 μέρες στην  Αμοργό, ενάμιση μήνα στη Φολέγανδρο, πριν κάμουν και τα πανέμορφα αυτά νησιά, σκατά σαν τα μούτρα τους. 

Αν κερδίσω τη δίκη με τους εξαιρετικά ικανούς δικηγόρους που διαθέτω (τα έξι καλάμια μου, το μπανιερό μου και την κουζουλάδα μου), έχω να κάνω τα μύρια όσα. Θα ξυπνώ το πρωί αξημέρωτα, να πηγαίνω για ψάρεμα, μετά θα κολυμπώ, έπειτα θα κοιμούμαι, θα ξυπνώ και θα ξανακολυμπώ, θα τρώγω και θα ξανακοιμούμαι και μ' αυτό το εξαιρετικά ποικίλο πρόγραμμα θα περάσω δυο μήνες.

Δεν ειναι ποικίλο; Κακομοίρηδες, δεν έχετε μυαλό για να δείτε ότι το ψάρεμα είναι κάθε μέρα διαφορετικό, το κολύμπι γίνεται κάθε μέρα σ' άλλη θάλασσα, έστω κι αν βουτάς από τον ίδιο βράχο, το φαγητό, μια καλό και μια μέτριο, ο ύπνος μια με όνειρα και μια δίχως.
Ας ζήσω εγώ μέχρι τότε και τα ξαναλέμε.

Κώστας Γραμματικάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.