ΕΥΤΥΧΕΙΤΕΗ κόρη μου το αποκαλεί παλιμπαιδισμό με συμπλέγματα ενοχής. Εγώ αναμνήσεις… 

ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ!!!! 

Από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Αλκης Στέας το Φεστιβάλ Τραγουδιού της Θεσσαλονίκης έχασε το νόημα του….. 

Ξεκίνησε στην Αθήνα το 1959 με τη Νανά Μούσχουρη να κατακτά το πρώτο βραβείο. Το επόμενο έγινε στη Θεσσαλονίκη το 1962 και ονομάστηκε Φεστιβάλ Ελληνικού Ελαφρού τραγουδιού. 

Περισσότεροι από 10.000 χιλιάδες θεατές απόλαυσαν αυτή τη διοργάνωση και το πρώτο βραβείο πήρε η Καίτη Μπελιντα με το τραγούδι «Οι αλυσίδες». Εκείνη τη χρονιά έλαβαν μέρος η Τζένη Βάνου, η Ζωή Κουρούκλη και ο Γιάννης Βογιατζής. που αναδείχθηκε νικητής το 63. 

Ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Αλκη Στέα επί σκηνής. Άνετος, χαρισματικός, με άπλετο χιούμορ κι ευγένεια, συνέχισε να το παρουσιάζει για καιρό. Κι εμείς, καθηλωμένοι στις πολυθρόνες μας. παρακολουθούσαμε στην ΕΡΤ1 σε ασπρόμαυρη τηλεόραση, ένα γεγονός, που ήταν ανώτερο στα μάτια μας από κάθε Γιουροβίζιον και απονομή Όσκαρ. 

Τα χρόνια περνούσαν αλλά μαζί με αυτά και ονόματα μεγάλα, όπως ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Μαίρη Λίντα, ο Μιχάλης Βιολάρης, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Δώρος Γεωργιάδης και πολλοί άλλοι που έγιναν γνωστοί όπως και αρκετοί που χάθηκαν. Σιγά σιγά ειδικά μετά το 1990 που ο Αλκης Στέας παρουσίασε το Φεστιβάλ μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη, άρχισε να αλλάζει και πέρασε διάφορα στάδια και ο Στέας απομακρύνθηκε.

Σήμερα πια είναι τελείως διαφορετικό και τουλάχιστον για μένα έχει χάσει την παλιά του αίγλη. Ο Στέας ανέλαβε να παρουσιάζει το Καρναβάλι της Πάτρας για πολλά χρόνια μέχρι να φύγει από κοντά μας. Το «ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ» θα αντηχεί για πολλά χρόνια ακόμα και θα μας θυμίζει παλιές λατρεμένες στιγμές.


Ρούσσινου Ανδρομάχη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.