Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού



  Καλήμερα σας. Σήμερα με έπιασε κρίση να φτιάξω τυροπιτάκια με ζύμη κουρού, έτσι για τη λιγούρα βρε γμτ.

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

1 κεσέ γιαούρτι στραγγιχτό
μισό κιλό αλευράκι που φουσκώνει μονάχο του
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο βιτάμ λιωμένο
1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού αλατάκι
1 κρόκο αβγού που το ανακατεύουμε με λίγο νεράκι για να αλείψουμε τις επιφάνειες να γυαλίζουν.

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

Για 30 περίπου κομμάτια
μισό κιλό τρήμα φετούλας
2 αυγουλάκια αλανιάρικα (χαχα)
πιπεράκι κατά βούληση
ελάχιστο αλατάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και αλατάκι. Ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μαλακιά ζύμη και το βάζουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα. Έχουμε 2 επιλογές. Η μια είναι να χωρίσουμε τη ζύμη στα τρία και να ανοίξουμε φύλλα. Με ένα ποτήρι κόβουμε δισκάκια. Οτι περισσεύει το ξαναζυμώνουμε και το ανοίγουμε πάλι σε φύλλο κλπ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη φέτα με τα αυγά και πιπέρι. Με ένα κουταλάκι βάζουμε γέμιση στη μέση και διπλώνουμε κλείνοντας καλά τις άκρες. Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνουμε μικρές μπαλίτσες με τα χέρια μας και πατάμε σιγά σιγά να φτιάξουμε δισκάκι. Γεμίζουμε με τον ίδιο τρόπο. Αλείφουμε με ένα πινελάκι με το αυγόνερο τις επιφάνειες και τα στρώνουμε η σε βουτυρωμένο ταψί η σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κι ελέγχουμε να ροδίσουν γιατί κάθε φούρνος κάνει διαφορετικό χρόνο. Πάντως περίπου στα 20 λεπτά θέλει. Καλή σας επιτυχία.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.