Ωδή στην αξία μιας καρέκλαςΜια καρέκλα είναι απαραίτητη ως οικιακός εξοπλισμός και μάλιστα όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στις περισσότερες επιχειρήσεις και χώρους εργασίας. Σας έχει τύχει όμως περίσταση που για κάποιον λόγο, είναι αδύνατον να βάλετε τον κώλο σας κάτω; Και τότε, έρχεται η μεγάλη διαπίστωση για τη μεγάλη αδικία εις βάρος της καρέκλας. Η χρήση της αδίκως  περιορίζεται σε "αναπαυτήριο κώλου", καθώς αυτή είναι μόνο μία μικρή προσφορά της στον άνθρωπο και το περιβάλλον του.

Πρώτα πρώτα, μια όμορφη ξύλινη καρέκλα με ψηλή πλάτη είναι ιδανική για να τακτοποιήσεις τα ρούχα που μόλις έβγαλες μπαίνοντας στο σπίτι, ή αυτά που σκοπεύεις να φορέσεις αύριο το πρωί. Έχετε παρατηρήσει τι ωραία που στέκεται ένα πουκάμισο, ένα σακάκι ή μια ζακέτα απλωμένα στην πλάτη της καρέκλας; Ειδικά αν έχει οριζόντια και όχι κάθετα υποστηρίγματα, μπορεί να φιλοξενήσει και διπλωμένα παντελόνια και φούστες στα ενδιάμεσα ανοίγματα. Ακόμα πιο χρήσιμη είναι για πρόχειρη σκάλα. Πατάς πάνω και φτάνεις στο πατάρι, το πάνω μέρος της ντουλάπας ή το φωτιστικό για να αλλάξεις λάμπα. Και για τους πιο ευλύγιστους και ισορροπημένους έχει και δεύτερο σκαλοπάτι πάνω από το κάθισμα. Ναι, έχω δει μάστορα να ανεβαίνει στην πλάτη της καρέκλας - δεν το συμβουλεύω ωστόσο αν δεν έχετε πτυχίο ακροβάτη ή πουπουλένιο πάτωμα. Για τους μικρούς μας φίλους, μια ωραία καρέκλα με ελαφρά καμπύλη πλάτη είναι τέλεια βάρκα, ή ακόμα και κούνια- αναλόγως του μεγέθους σας. Φροντίστε βέβαια να καλοπιάσετε τη μαμά και τον μπαμπά πριν ξαπλώσετε την καρέκλα στο πάτωμα κι ανέβετε επάνω. Η καρέκλα επίσης, σε οποιαδήποτε μορφή της είναι μια ωραιότατη θέση κουλουριάσματος γάτας. Όχι μόνο βολεύεται η γάτα σας αλλά έχετε κι ένα γλυκό θέαμα που θα ευφράνει την καρδιά σας και θα σας κάνει να αρχίσετε τα ακατάληπτα γλυκόλογα τύπου "άχου το μου μωρέ, γούτσου γούτσου, χνουδωτό μου πουρπουρίνι" κλπ κλπ. Στον αντίποδα, όταν οι γλύκες περάσουν, η καρέκλα είναι ιδανικό όπλο εκφοβισμού και δημιουργίας καρούμπαλων έναντι οποιουδήποτε εισβολέα. "Επίθεση!!!".


Και ο κατάλογος φυσικά δεν σταματά εδώ, σίγουρα θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πολλές ακόμα ευφυείς και πολυποίκιλες χρήσεις μιας καρέκλας. Και φανταστείτε οι καρέκλες να είναι δύο, ή και τρεις! Ω, μα εκεί πια θα γίνονται θαύματα...  Λέτε;

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.