Ταυρομάχοι και Κουασιμόδοι - Άνα ΖουμάνηΌλοι οι άντρες είναι καρδιοκατακτητές, απλώς οι τακτικές τους διαφέρουν.

Εκείνοι που μοιάζουν με ταυρομάχο, ή με τον Δον Χουάν, πχ,  εξαιτίας της ωραίας μύτης τους -ή της ωραίας τσέπης τους- παρουσιάζονται συνήθως νωχελικά, με φαινομενική αυτοπεποίθηση. Συχνά  κάθονται με την πλάτη προς τη γυναίκα και κάποιες φορές μάλιστα δηλώνουν πως «δεν αξίζει τον κόπο» και πως προτιμούν να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο, ή να πάνε σινεμά. Βεβαίως, βεβαίως...

Οι Κουασιμόδοι, οι αδικημένοι, ακολουθούν συνήθως άλλη τακτική.
Μεταφέρουν πακέτα, παίζουν τον σοφέρ, διορθώνουν υπολογιστές, κουβαλούν έπιπλα στις μετακομίσεις, διαθέτουν ένα «ανοιχτό αυτό» για τα προβλήματα πάσης φύσης, ανά πάσα στιγμή και κάνουν κι άλλα πολλά, για τις εκλεκτές τους, οι Κουασιμόδοι της ζωής.
Ουκ ολίγες φορές ο αγώνας τους στεφανώνεται με νίκες,  αφού οι θυσίες δεν είναι σπουδαίο θέμα για τους θυσιομανείς Κουασιμόδους.

Έτσι λοιπόν, οι καημένες οι γυναίκες περιβάλλονται συνεχώς από μια  σκόπιμη ρουτίνα, όπως  τα ιταλικά ωδικά πτηνά από ένα λεπτό δίχτυ.
Μερικές φορές όμως, να 'σου,  βγαίνει και ένα πουλάκι από το αυγό, αγνοώντας το δίχτυ.

Στην κοινωνία των κατακτητών πρώτος και καλύτερος ξεχωρίζει  ο ψυχικός μαχαιροβγάλτης. Εκείνος στοχεύει ανελέητα  την τιμή μας , την φήμη μας, το καλό μας όνομα και δεν τον ενοχλεί  καθόλου ένας μήνας γυναικείας περιφρόνησης. Η περιφρόνηση είναι τα «επαγγελματικά του έξοδα».
Χτυπά μεσάνυχτα την πόρτα της και λέει,  «Όπως και να 'χει, θα πω πως εσύ με κάλεσες, συνεπώς μου κάτσεις δεν μου κάτσεις, η  μοίρα σου δεν  αλλάζει...»

Ω!


Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.