Το Μπέρδεμα... {Του Χάρη Καφετζόπουλου}Όπως είχε πει κι ο μεγάλος στοχαστής Luben Crew για την πικρή σύντομη ζωή των Υακίνθων τα πάντα απαρτίζονται από την εισαγωγή, όπου αναλύεται η έννοια της φιλοσοφίας, δίνονται ορισμοί και γίνεται λόγος για τη σημασία τους στη ζωή του ανθρώπου.
Αυτό... στη διάρκεια της ιστορικής εξέλιξης τους από την αρχαϊκή εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, καθώς και τη διαίρεσή της σε κλάδους προβολής του δικαιωματικού αντιδραστήρα ιδεών που αναδεικνύουν τον ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό στοχασμό μιας πολυπρόσωπης θηλυκής προσωπικότητας και εν τέλει πολιτικής θέσης.
Σε μια άλλη εντελώς δική του αποστροφή, ο έτερος βαβυλώνιος κυνικός φιλόσοφος Bamb Ilani, που δραστηριοποιούταν στη Κάτω Μεσοποταμία, είχε πει σε ανύποπτο χρόνο, πως σοφία σήμαινε ενδιαφέρον για την απροσδιόριστη γεύση ψητού κοτόπουλου η και χοιρινού, αλλά και φρόνηση στη καθιστή κρίση για διάφορα πράγματα της ζωής, ή ακόμη και η ικανότητα να λαμβάνει κάποιος περιττές αποφάσεις.
Λέγεται ότι και ο Samu Abou που χρησιμοποίησε πρώτος το ρήμα "ζαβαρακατρανέμια", αναφερόμενος στα ταξίδια του μυαλού που κάνει κάποιος, αναζητώντας την επιβεβαίωση ικανού μήκους του μορίου του για να ικανοποιήσει την περιέργειά του, είχε ταυτιστεί με αυτή την άποψη.
Φυσικά, η λογική επεξεργάζεται μεθόδους κατάλληλες ώστε να μπορέσει να συνδέεται με τα καθιερωμένα πρότυπα συμπεριφοράς που έχουν επικρατήσει σε μια κοινωνία, με τη σιωπηρή συμφωνία μεταξύ των μελών της σαλεμένης κοινότητας των ισκιών (της).
Αυτά,
...και ξέρω ο,τι μόνο όσοι ανήκουν στον σύριζα μπορούν να με καταλάβουν!...


{ Χάρης Καφετζόπουλος }
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.