Προμηθευτείτε διαβατήρια - του Κώστα ΓραμματικάκηΜετά από πολύ καιρό, επισκέφτηκα χθες τη διεύθυνση Aσφαλείας του Ηρακλείου, προκειμένου να εκδώσω ένα καινούριο διαβατήριο. Καθώς ήδη ξέρετε, είμαι παιδί εξαιρετικά προνοητικό κι έτσι φροντίζω από τώρα να έχω εύκολη πρόσβαση στην Ήπειρο, μόλις και ο σεπτός Πρωθυπουργός μας υπογράψει τη συμφωνία νέων συνόρων, την οποία άνθρωπος δεν ξέρει τι διάολο θα περιλαμβάνει.
Εγώ όμως ο προνοητικός ρώτησα αν χρειάζεται και βίζα, αλλά επίσης άνθρωπος δεν ήξερε να μου πει.

Τέλος πάντως όμως. Του λόγου μου, αν ο Θεός μου 'χει χαρίσει κα-να δυο χρόνια ζωής ακόμη, σκοπεύω να ξαναπάω στην Πρέβεζα κι από εκεί στη λίμνη Παμφώτιδα, μια και θέλω να πνίξω πεντ-έξι, για να κάνουν παρέα στην κυρά Φροσύνη, αφού το ίδιο πουτάνες είναι κι αυτοί. Μετά θα κατηφορήσω στην Άρτα, να πάρω το γεφύρι που μας χρειάζεται στην Κρήτη, μπας και ενωθούμε περπατητά με την Αίγυπτο και ξαναβρούμε τις αρχαίες σπορές.

Επειδή όμως εκτός από άνθρωπος προνοητικός, ήμουν και δημοσιογράφος άριστος και ψαράς διακεκριμένος και επειδή υποπτεύομαι ότι ο Τσίπρας κάτι ετοιμάζει και με την Κρήτη, να πάρουμε όλοι από έναν κουβά και να τον γεμίσομε με τα αρχίδια και τις ψωλές των κυβερνώντων μας, να πάμε στα Μάταλα να ταΐσομε τις σμέρνες, που όπως λέγανε οι Ρωμαίοι, αρέσκονται ιδιαίτερα σ' αυτούς τους μεζέδες. Έτσι θα εξασφαλίσομε την τροφή μας για κάμποσα χρόνια, μέχρι που ο Τσίπρας και τα τσιπρόπουλα θα γίνουν μπούλβερι και κουρνιαχτός κι εμείς θα ξανακερδίσομε την πατρίδα μας.


Κώστας Γραμματικάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.