«Αργότερα» είναι πολύ αργά — Άνα Ζουμάνη«Φάε την σουπίτσα σου, μωρό μου» είναι μια μεγαλοφυής παρότρυνση. Αρκεί η σούπα να είναι παχύρευστη. Αλλιώς αραιώνει τα πολύτιμα οξέα του στομαχιού μας, που ως γνωστόν τα χρειαζόμαστε για σημαντικότερα πράγματα.

*

Και η «αρτηριοσκλήρωση» μπορεί να νικηθεί για πολλά χρόνια, αν προβλέψεις πως την έχεις. Μόνο το «δεν θέλω να ξέρω» είναι μια ανίατη ασθένεια.

*

– Και πότε πρέπει να τρώμε κατά την άποψή μας,  κυρία Ζουμάνη;

– Πρώτον, άσε το «κυρία». Δεύτερον, δεν είναι δική μου η άποψη, αλλά της φύσης της ίδιας. Και τρίτον, όταν σου τρέξουν τα σάλια στο στόμα μόλις δεις την κόρα του ψωμιού.

– Και τώρα, κυρία Ζουμάνη, θα μας πείτε πώς και για το σεξ ισχύει το ίδιο.

– Ακριβώς

*

Ο Σωκράτης έπρεπε να πιει το «κώνειο» λόγω των απόψεών του για τη ζωή. Εμένα με καλούν για «φιλοσοφικές βραδιές με ποτά» λόγω των απόψεών μου για τη ζωή.
Όπως και να ΄χει είναι ένας πιο ευχάριστος, αν και αργός θάνατος.

*

Απατεώνες και αυταπατεώνες, πότε επιτέλους θα αντικαταστήσουμε την «αγάπη» και την «φιλία» με την ιερή  «σοφία»; Τίποτα, πέρα από την σοφία, δεν είναι  ωφέλιμο για τον άνθρωπο.
Η αγάπη της μητέρας που ξυπνάει το παιδάκι της, από το ιερό ύπνο, μέσα στα άγρια ξημερώματα και το πετάει έξω στην ζωή, είναι ουσιαστικά το μίσος της μητέρας.
Οι περισσότερες μάνες νομίζουν πως, επειδή συνέλαβαν και γέννησαν, αποκτούν  αυτόματα την εκπαιδευτική ευφυία. Δύο πράγματα που καμιά σχέση δεν έχουν με το «πνεύμα».

*

– Κυρία Ζουμάνη, επαναλαμβάνεστε!

– Σαφώς επαναλαμβάνομαι: 3 συν 2 ίσον 5


Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.