Κύριοι της κυβέρνησης, να χαίρεστε την ανευθυνότητα σας - Γιάννης ΖωγραφάκηςΔεν ήθελα τόσες μέρες να γράψω κάτι για την μεγάλη πυρκαγιά που άφησε πίσω της τόσους νεκρούς,  αλλά και τόσους πενθούντες για τον άδικο χαμό των δικών τους ανθρώπων, από σεβασμό για το δράμα αυτών των  οικογενειών, αλλά και γιατί οι μνήμες ήταν πολύ νωπές.

Τώρα σιγά σιγά η ζωή αρχίζει ξανά να βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς και όπως συμβαίνει σε τέτοια γεγονότα η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την συνήθη πρακτική της λήθης, ώστε σε λίγο κανείς να μην θυμάται την καταστροφή αυτή.
Τελικά μάλλον κανείς δεν θα απαντήσει επίσημα, για να πει αν αυτή η πυρκαγιά που έφτασε μέχρι την παραλία ήταν εμπρησμός ή ατύχημα.

Ο Πρωθυπουργός είπε πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για αυτή την καταστροφή, όμως αυτό ίσως ξεχνάει πως σημαίνει ότι η κυβέρνηση του πρέπει να φύγει άμεσα από την εξουσία, εφόσον απέδειξε ότι ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Κε Πολάκη θα μπορούσατε άραγε σήμερα να αντικρίσετε τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, μετά από τις εξωφρενικές όσο και ανεύθυνες δηλώσεις σας, ότι δεν υπάρχουν νεκροί και ότι αυτό είναι προβοκάτσια των καναλιών για να ρίξουν την κυβέρνηση;
Δυστυχώς οι νεκροί δεν μπορούν να μιλήσουν και να πουν ότι δεν είχαν καμία ευκαιρία να γλιτώσουν εφόσον κανείς δεν έκανε τον κόπο να τους ειδοποιήσει να εκκενώσουν την περιοχή πριν τους φτάσει η φωτιά.

Βγαίνει μετά και ο Καμένος και με αισχρό τρόπο προσπαθεί να ρίξει συνυπαιτιότητα στους κατοίκους των περιοχών που κάηκαν, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει και αυτός το δικό του χοντρό τομάρι από την ευθύνη, χωρίς να αναλογίζεται πως η δική του αναλγησία, όπως και όλων των άλλων μελών αυτής της αισχρής κυβέρνησης είναι υπαίτια για των θάνατο πολλών από τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας.

Μέσα σε όλη αυτή την κόλαση των προηγούμενων ημερών και την ώρα που ολόκληρες οικογένειες χανόταν κάτω από το βάρος των ευθυνών μιας ανύπαρκτης πολιτείας, είδαμε και το show του Πρωθυπουργού στον Σκάι από το κέντρο επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι, ο οποίος ενημερωνόταν σαν τουρίστας για μια καταστροφή που ήδη όλη η Ελλάδα είχε γίνει μάρτυρας της, προσπαθώντας να επικοινωνήσει το θέμα και να δηλώσει πως είναι παρόν.

Και ενώ πας να τρελαθείς από αυτά που βλέπεις, βγαίνει ο Σκουρλέτης και παραδέχεται ότι δεν υπήρχε σχέδιο διαχείρισης για την συγκεκριμένη πυρκαγιά και αυτός ο άνθρωπος όπως και όλη η κυβέρνηση του, ακόμα είναι στην εξουσία.

Κανείς επισήμως και έγκαιρα δεν ενημέρωσε αυτούς τους πολίτες ότι πρέπει να φύγουν από την περιοχή απλά τους κοιτούσαν να καίγονται.
Κανείς δεν παραιτήθηκε ούτε καν ζήτησε συγνώμη για την τουλάχιστον ανεύθυνη ανικανότητα του, κάτι άλλο διαφορετικό από αυτό θα καθιστούσε κάθε έναν από αυτούς υπαίτιο αυτής της τραγωδίας.

Εδώ και χρόνια έχετε αποδείξει περίτρανα όλοι εσείς που βρίσκεστε σε κυβερνητικές θέσεις, πως οι ζωές των πολιτών που υποτίθεται υπηρετείτε, δεν σας νοιάζουν καθόλου και δεν είναι τίποτα περισσότερο για εσάς, από κάποιοι αριθμοί στα χαρτιά.
Όμως τώρα αποδείξατε και κάτι χειρότερο πως αν είχατε τον τρόπο, θα εξαφανίζατε και την μνήμη των νεκρών, που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους σαν ένα απλό στατιστικό λάθος στην καταμέτρηση.

Κύριε Πολάκη, Κύριε Καμένε, Κύριε Τσίπρα, κύριε Σκουρλέτη και λοιποί άλλοι κύριοι της κυβέρνησης, αν είχατε την παραμικρή ευθιξία αλλά και μια υποτυπώδη συνείδηση, θα είχατε ήδη παραιτηθεί όμως αυτό είναι ένα μεγαλείο που μάλλον δεν ανήκει στην ημερήσια διάταξη σας.

Ας είναι. Ευτυχώς για εσάς, οι νεκροί δεν θα μιλήσουν και οι ζωντανοί, θα κοιτάξουν να στήσουν ξανά την ζωή τους, οπότε θα σας αφήσουν ήσυχους να χαίρεστε την ανευθυνότητα σας.

Γιάννης Ζωγραφάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.