Τα φαντάσματά του - Κεφάλαιο 26. ΠροδημοσίευσηΤον έπιασαν. Σαν το ποντίκι μες τη φάκα. Δεν ήταν γάτα τελικά ο τύπος. Η Αγγέλα είχε την ιδέα, να τον παγιδεύσουν δηλαδή. Ο τρόπος που λειτούργησε τις τελευταίες ώρες, την έκαναν να πιστέψει ότι ήθελε να βρίσκεται όσο πιο κοντά στο επίκεντρο των ερευνών μπορούσε. Και ότι ένιωθε περήφανος για το έργο του. Γι' αυτό τον εντόπισαν τόσο κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Γι' αυτό ανέβασε και το βίντεο με την Αθηνά. Είμαι πιο έξυπνος από σας, ήθελε να τους πει.

Ο Χοντρός ανέλαβε να στήσει την παγίδα. Πήρε τηλέφωνο το γνωστό του δημοσιογράφο, τον Χρήστου, τον οποίο δε δυσκολεύτηκε καθόλου να πείσει να παίξει το ρόλο που του αναλογούσε. Ο τελευταίος δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας όπου εργαζόταν ένα κείμενο για την υπόθεση στο οποίο τόνιζε το ρόλο που έπαιζαν οι νιόφερτοι σ' αυτή την ιστορία. Δε δίστασε μάλιστα να αναφέρει ότι ο γνωστός σε όλους για τις εκκεντρικές του μεθόδους Πέτρος Ιωάννου, διατηρούσε σα βάση και κέντρο επιχειρήσεών του το σπίτι του στη Γαλάτα, εκεί κοντά στην Πλατεία.

Αν θέλει όντως να παρακολουθεί τα πάντα από κοντά, όπως σκέφτονταν η Αγγέλα, τότε θα έρθει να μας βρει, συμφώνησαν όλοι. Και πήγε και τους βρήκε.

Προτού δημοσιευτεί η είδηση, ο Χοντρός επικοινώνησε με το συνάδελφό του που χειρίζονταν τα της υπόθεσης από το τμήμα, και του ζήτησε να στείλει στο σπίτι του μια μικρή ομάδα των ΜΜΑΔ. Τους συμβούλευσε να έρθουν με ένα μόνο μη υπηρεσιακό αμάξι, αφού δεν ήθελε να τρομάξει τον ύποπτο, αν όντως έκανε την εμφάνισή του. Το αμάξι που έφερε μέχρι εκεί τον Τεκ και την Αγγέλα και το οποίο ήταν σταθμευμένο στην είσοδο, ήταν αρκετό για να υποδηλώσει την παρουσία της αστυνομίας. Το όνομα του υπόπτου δεν το ανέφερε, αφού δεν ήθελε κάποιον απ' τους συναδέλφους του να πάρει το θέμα πάνω του μ' απρόβλεπτες συνέπειες.

Στο μεταξύ ο Τεκ με τη Ζίτα τοποθέτησαν μικρές κάμερες στο δρόμο που οδηγούσε απ' την πλατεία της Γαλάτας προς το σπίτι, αφού ήταν σίγουροι ότι αν θα έρχονταν αυτή τη διαδρομή θα ακολουθούσε. Εν λειτουργία κάμερες τοποθέτησαν επίσης στα αυτοκίνητα της Ντίνας και της Κωνσταντίνου, αφού ήταν καινούρια και αν άναβε μια μικρή λαμπίτσα μέσα εκεί, δε θα τραβούσε κανενός την προσοχή. Στο δικό του, που ήταν προϊστορικό τοποθέτησαν έναν άντρα της ΜΜΑΔ με το που έφτασε η ομάδα του εκεί. Κρύφτηκε στο πίσω κάθισμα. Οι άλλοι τέσσερις ακροβολίστηκαν. Ένας στον κήπο. Ένας στην πλατεία. Και οι άλλοι δύο σε σκοτεινές γωνίες των απέναντι κτηρίων. Και περίμεναν. Για πολύ.

Εκείνος κατάφθασε στην περιοχή λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Τον εντόπισε μια κάμερα καθώς στάθμευε το εμπορικό του αμάξι κοντά στην πλατεία. Δεν επιχείρησε να βγει αμέσως έξω. Μάλλον προσπαθούσε να σιγουρευτεί ότι δε θα διέτρεχε κάποιο κίνδυνο αν το έκανε.

Από το σημείο που βρισκόταν δε διέκρινε καλά το σπίτι. Έβλεπε μοναχά από το πλάι τη μπροστινή του όψη που ήταν ολόφωτη. Μάλλον κανείς δε θα πήγαινε για ύπνο απόψε. Έβγαλε από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου ένα ζευγάρι κιάλια. Δεν τον βοήθησαν να δει κάτι περισσότερο, απ' ό,τι μπορούσε να διακρίνει με γυμνό μάτι, αλλά τουλάχιστον τώρα ένιωθε λίγο πιο άνετα, αφού όλα έδειχναν ότι ήταν μόνος έξω εκεί.

Καθώς ετοιμαζόταν να βγει είδε μια γυναίκα να βγαίνει από το σπίτι και να πηγαίνει προς ένα από τα αυτοκίνητα. Την είδε μια στιγμή αργότερα να επιστρέφει κρατώντας στο χέρι της μια τσάντα φορητού υπολογιστή. Τίποτα το ύποπτο. Άφησε να περάσει λίγη ακόμη ώρα, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, βγήκε έξω και την έκλεισε απαλά πίσω του.

Αποφάσισε να μην κινηθεί προς το μέρος του σπιτιού, αλλά παράλληλά του αφού ο χώρος μπροστά απ' αυτό ήταν πολύ ανοικτός. Άρχισε λοιπόν σιγά σιγά ν' ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία.

Παρά το γεγονός ότι τον εντόπισαν έγκαιρα, δεν τον συνέλαβαν αμέσως. Έπρεπε να σιγουρευτούν ότι ήταν αυτός ήταν όντως ο ύποπτός τους. Όταν λοιπόν πήραν στα ακουστικά την επιβεβαίωση που ζητούσαν, οι άντρες της ΜΜΑΔ ανέλαβαν δράση. Δε δυσκολεύτηκαν να τον καθηλώσουν, αφού εκείνος σχεδόν πάγωσε από την έκπληξη. Δεν πρόλαβε να κάνει βήμα προτού βρεθεί με τα μούτρα στο παγωμένο χώμα, και τις χειροπέδες περασμένες στα χέρια του.

Τώρα, αφού ήξεραν πια το πραγματικό του όνομα και γνώριζαν το αμάξι που οδηγούσε, ο Χοντρός αποφάσισε ότι δεν υπήρχε λόγος να μη βάλει και τους συνάδελφούς του στο κόλπο. Ζήτησε λοιπόν τη βοήθειά τους για ν' ανακαλύψουν που ζούσε. Δε δυσκολεύτηκαν να το μάθουν αυτό. Σ' ένα μικρό σπίτι, που βρίσκονταν μέσα σ' ένα μεγάλο χωράφι, στα όρια της Κοράκου.

Το επόμενό του θύμα θα ήταν ένας ηλικιωμένος άντρας, ανακάλυψαν. Χρύσανθος Αναστασίου το όνομά του. Τον βρήκαν σε άθλια κατάσταση. Εξαντλημένο. Σε μια καμαρούλα στην πίσω αυλή. Αλλά είχε τις αισθήσεις του. Έτσι προτού πάρει κι αυτός με τη σειρά του το δρόμο για το νοσοκομείο, τους εξήγησε το γιατί που μέχρι εκείνη τη στιγμή αγνοούσαν.

"Είπα στην Αγάθη τι έκανε ο Πέτρος", εξήγησε. "Και θα το έλεγα και στην αστυνομία. Αλλά με παρακάλεσε να μην το κάνω. Να λυπηθώ το παιδί της. Κι αν το ξανακάνει, τη ρώτησα. Δε θα το ξανακάνει, σου το ορκίζομαι, μού είπε".

Τυχαία ανακάλυψε ότι αυτός ο άντρας βρίσκονταν πίσω από τις απαγωγές. Μια μέρα που ήταν στα χωράφια τον είδε να έρχεται με τα πόδια από κάπου και παραξενεύτηκε, αφού όπως ήξερε δεν είχε καμιά δουλειά εκεί. Ακολούθησε την αντίθετη διαδρομή. Μα η γη ήταν ξέρη, και μετά από λίγο έχασε τα ίχνη του. Βρήκε όμως ένα πορτοφολάκι, και μέσα σ' αυτό είχε ένα χαρτονόμισμα των πενήντα σεντ και μια φωτογραφία, της κοπέλας που είχε εξαφανιστεί πρώτη.

Κατάλαβε τι συνέβηκε. Αλλά μια και ο Πέτρος χάθηκε από προσώπου γης δε μίλησε. Μα να που ήρθε το παρελθόν να του χτυπήσει την πόρτα.

Σκότωσες τον πατέρα μου, του έλεγε ξανά και ξανά ο Χριστόφορος, και τώρα θα σε σκοτώσω εγώ. Σιγά σιγά. Όπως σου αξίζει.

Τα υπόλοιπα κενά της ιστορίας, δε δυσκολεύτηκαν και πολύ να τα συμπληρώσουν. Κι έτσι σιγά σιγά ο Χοντρός, με τη βοήθεια των πιστών του συντρόφων, κατάφερε και εξόρισε απ' τη ζωή ένα από τα φαντάσματά του.

Λάκης Φουρουκλάς

Για να διαβάσετε τα προηγούμενα κεφάλαια κάντε κλικ...

Η εικόνα είναι παρμένη από εδώ.

Προδημοσίευση από το 2.5 τόμο της σειράς "Οι περιπέτειες του Χοντρού". Ολόκληρη η νουβέλα θα δημοσιευτεί αποκλειστικά εδώ.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.