Πόντος - Μακεδονία - Κρήτη: Οι τρεις πόλοι του Ελληνισμού (του Κώστα Γραμματικάκη)Κάπου αλλού έγραψα, ρε αδέρφια, ότι ο Πόντος, η Μακεδονία και η Κρήτη είναι οι τρεις πόλοι του Ελληνισμού. Προσέξτε: Δεν γράφω της Ελλάδας, αλλά του Ελληνισμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν αγνοώ την ελληνικότητα των κατοίκων των άλλων διαμερισμάτων της χώρας, επιμένω όμως ότι εμείς οι τρεις είμαστε οι πιο ατόφιοι από τους υπολοίπους. Γιατί απλούστατα, επειδή εμείς παραμένομε Κρητικοί, οι Πόντιοι, Πόντιοι και οι Μακεδόνες, Μακεδόνες και ακολουθεί η αφοσίωσή μας στην Ελλάδα. 

Ειλικρινά, τώρα θέλω να πιστέψετε ότι, ούτε από σωβινιστικές τάσεις διακατέχομαι, ούτε κι από υπέρ-τοπικισμό, κάθομαι όμως και σκέφτομαι ότι ο σφαγιασμός των Ελλήνων του Πόντου, η ανθεκτικότητα των Μακεδόνων και η κουζουλάδα των Κρητικών έχουν σώσει πολλές φορές την Ελλάδα κι απ' ότι φαίνεται θα τη σώσουν άλλες τόσες. Τα τσιπρο-κατασκευάσματα και οι ευρωπαϊκές σκοπιμότητες δεν έχουν πέραση σ' εμάς. Άστε τα να τα καταπίνουν οι «προοδευτικοί» και όσοι με κανέναν τρόπο δεν μπορούν να κάνουν το μυαλό τους να δουλέψει. 

Εμείς εκεί λεβέντες μου! Οι Κρητικοί στην κουζουλάδα μας, στις ζωοκλοπές και στα ανούσια καουμποϊλίκια με τα μπιστόλια, οι Μακεδόνες με την επίπεδη γη και την όρθια ψυχή, οι Πόντιοι με το «Λελεύω 'σεν» και την καθαρά αρχαιοελληνική ρίζα της γλώσσας τους. Και πάλι θα κρατήσομε. 


Κώστας Γραμματικάκης 
Share on Google Plus

1 σχόλιο:

 1. solomos solomou14/6/18, 4:58 π.μ.

  Και η Κύπρος;
  Είναι "μακραν"
  Το είδαμε
  Το ακούσαμε το ζήσαμε

  Και η κατεχώμενη Κύπρος;
  Ας μη μιλάμε
  Αυτοί καλά περνάνε

  Κάποτε χιλιάδες έχυσαν το αίμα τους στην Μακεδονία
  Τώρα ας τους
  Είναι μακράν

  Το νυν αντάν να τρώει την γην
  Τρώει την γην θαρκέται
  Μα πάντα τζιήνον τρώεται
  Τζιαι τζιήνον καταλιέται

  Η Ρωμιοσύνη εν φυλή
  Συνότζιαιρη του κόσμου
  Κανένας εν ευρέθηκεν
  Για να τη ηξιλήψει
  Κανένας γιατί σιέπει την
  Που τα ψη ο θεός μου
  Η ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ ΕΝ ΝΑ ΧΑΘΕΊ
  ΌΝΤΑΣ Ο ΚΌΣΜΟΣ ΛΗΨΕΙ

  ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΗ ΚΎΠΡΟ
  Ο τούρκος δεν έχει όρια
  Γιορτή δική μας
  Παραμονή δική σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.