Περιττό και Απαραίτητο: Κόλαση και Παράδεισος - (Άνα Ζουμάνη)Ο καλύτερος παθολόγος είναι το σώμα μας το ίδιο. Ως εκ τούτου:

Υποφέρω από εκζέματα, εξανθήματα, φλύκταινες, λέπια, αέρια, δυσκοιλιότητα κλπ σημαίνει πως, το σώμα μου -δείχνοντας ελεημοσύνη-  με προειδοποιεί πως κάτι που κρύβεται βαθιά μέσα μου δεν πάει καλά. Οπότε μου ψιθυρίζει ευγενικά, με εξωτερικά σημάδια πως, κάτι κακόβουλο και κακοήθες αλωνίζει μέσα μου.

Αν όμως εξοντώσω αυτούς τους πιστούς αγγελιοφόρους με αλοιφές, κλίσματα, και άλλα φάρμακα, χωρίς να ψάξω τα αίτια, τότε είμαι ένα καταδικασμένο μοσχάρι που δεν θα ξεφύγει την δίκαιη τιμωρία. Αργά ή γρήγορα θα έρθει.

Τα καθαρά χέρια, τα καθαρά πόδια, το καθαρό πρόσωπο και το καθαρό σώμα είναι σαφώς απαραίτητα και ευχάριστα, οπως πολύ πιο σημαντικό και ευχάριστο είναι ένα καθαρό, ευ-λειτουργικό έντερο.
Από το δυσλειτουργικό έντερο, αργά η γρήγορα, θα εξαπλωθούν παθήσεις και ασθένειες στο σώμα μας... και στο πνεύμα μας.

Για το φαΐ ισχύει, όπως για όλα τα πράγματα: 
Το περιττό και το απαραίτητο. Η Κόλαση και ο Παράδεισος. 

Το πνεύμα μας είναι η αναγκαία και αναπόφευκτη συνέπεια του σώματός μας. Όπως το φώς της λάμπας είναι η συνέπεια του φυτιλιού, του πετρελαίου και του αέρα. 
Το κακό πνεύμα, όπως και το κακό φως, είναι η συνέπεια  ενός απεριποίητου, παραμελειμένου οργανισμού.

Το πνεύμα λάμπει και φωτίζει καθαρό μόνο όταν η «λάμπα» του λειτουργεί σωστά.
Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις προκύπτουν από την άγνοια, δηλαδή όταν δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το αίτιο, αν και υπάρχει. Η εξαίρεση λοιπόν είναι μία της οποίας τό αίτιο δεν γνωρίζουμε. 

Υπάρχουν όμως δύο πράγματα τα οποία μπορούν να μας καταστρέψουν ακόμη κι αν χαίρουμε άκρας υγείας: Ο απογοητευμένος έρωτας και η ζήλεια.
Α, ναι! Και οι οικονομικές δυσκολίες. Ήδη έχουμε τρία πράγματα. Που σημαίνει πως σίγουρα υπάρχουν κι άλλα. 

Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.