Κανόνες στο τραπέζι μου - (Άνα Ζουμάνη)Στο τραπέζι μου απαγορεύεται το κόψιμο των νυχιών,  είτε με ψαλίδι παλιού συστήματος, είτε με νυχοκόπτη. Τα νύχια μπορούν εύκολα να προσγειωθούν στο ποτήρι και το ψάρεμά τους αποτελεί δύσκολο εγχείρημα.

Μονόλογοι -διότι πάντα μονόλογοι είναι-  με περιεχόμενο  προσωπικές φιλοδοξίες, ματαιοδοξίες, μεγαλομανίες, αυταπάτες, «τα υπέροχα παιδιά μου»,  κλπ, δεν επιτρέπεται να επεκτείνονται πάνω από μία ώρα. Εκτός αν ο πρήχτης κερνάει κρασιά. Κάθε μπουκάλι παρατείνει το χρόνο της συζήτησης μέχρι να αδειάσει...

Πληροφορίες γύρω απο δυσπεψίες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών και περιγραφών που δεν ανοίγουν την όρεξη του ακροατηρίου στο σύνολο, πρέπει να μεταφέρονται στον δυστυχή διπλανό με όσο το δυνατόν σύντομες προτάσεις.
Επίσης πρέπει η συμπόνοια και η κατανόηση του ακροατή να μένει σε διακριτικά επίπεδα και να γίνεται σοβαρή προσπάθεια να μη γίνει αντιληπτή  η φυσιολογική  χαιρεκακία  του για το πάθημα του ομιλούντα.

Οι πολιτικές συζητήσεις  δεν πρέπει να εξελίσσονται πέρα από τη φράση «στην Αμερική κάτι δεν πάει καλά» πχ... για ευνόητους λόγους.

Γυναίκες που σηκώνονται από το τραπέζι για να πάνε «κάπου», επιβάλλεται να ζητούν  από τον συνοδό τους 50 ευρώ, εφόσον αυτή η διαδικασία είναι ιεροτελεστική, θυμίζει (θετικά) «εμπορεύσιμες γυναίκες» στους άντρες και δημιουργεί ατμόσφαιρα.

Το να προσπαθείς επί ώρες να ρίχνεις από απόσταση σπίρτα η οδοντογλυφίδες μέσα στα μπουκάλια, είναι ανούσιο, μιας και η επιτυχία ή η αποτυχία του εγχειρήματος αυτού δεν επηρεάζει καθόλου την «εξέλιξη του ανθρώπου».

Την προστασία και υπεράσπιση νέων αγενών σερβιτόρων επιτρέπεται να την αναλαμβάνουν μόνο όσοι μπορούν να φέρουν ατράνταχτες αποδείξεις πως είναι γκέι.

Η κάθε γενική συζήτηση πρέπει να περιέχει μια κρυμένη σφήνα για κάποιον στο τραπέζι. Αυτό είναι το καλύτερο καρίκευμα του φαγητού, το κάνει νοστιμότερο.

Τα ζευγάρια είναι πάντα άκρως ευπρόσδεκτα, διότι αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι τουλάχιστον εκείνη τη δεδομένη στιγμή δεν θέλουν να είναι μόνα.  Άλλωστε συνήθως ξεκινά το  coram publico*,  συνεπώς  υπάρχει ελπίδα να φας τον έναν απ' τους δυο, ή και τους δυο.


Άνα Ζουμάνη


* ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στο ζευγάρι. 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.