Φιλία: Μια μαγική εξάρτηση - (Άνα Ζουμάνη)Η φιλία δεν είναι κάτι συναισθηματικό και με το ρομαντισμό δεν έχει καμιά σχέση.
Φιλία θα πεί: Να μην βλάπτεις το φιλικό πρόσωπο -αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο- και να θέλεις το καλό του. Η θυσία δεν είναι απαραίτητη.

Τόσο απλή είναι η φιλία. Καθόλου ακριβή. Δεν κοστίζει τίποτα.
Μία εσωτερική αλληλεγγύη. Μια μαγική εξάρτηση... για το τίποτα.

Τον φίλο τον προειδοποιούμε να μην φάει το σαλάμι γιατί το «κόβουμε» μπαγιάτικο. Τον άλλο τον αφήνουμε να το φάει; Ε, και;
Τον φίλο τον προειδοποιούμε επίσης: «Μη την παντρεύεσαι αυτή, θα σε κερατώνει». Τον άλλον τον αφήνουμε στην τύχη του, ας παντρευτεί και την Ξανθίππη.

Έχω αρκετούς γνωστούς, αλλά πιστεύω πως μόνο τρεις από αυτούς δεν θα μπορούσαν και δεν θα ήθελαν ποτέ να με βλάψουν, πως θέλουν το καλό μου.
Αυτό δεν  είναι θυσία, ή γενικώς κάτι ανώτερο. Το κάνουν για τον εαυτό τους κυρίως, αφού θα τους πλήγωνε άν με πλήγωναν. (Είθε η ψυχή όλων των ανθρώπων να γίνει έτσι μια μέρα).
Κι εγώ η ίδια εύχομαι τα καλύτερα στους φίλους μου. Να έχουν τύχη στο παιχνίδι, στη δουλειά, στον έρωτα, εκεί που θα πάνε να κλέψουν... οπουδήποτε. Τους εύχομαι πάντα τύχη.

Όμως έτσι και ακούσω πως κάποιος που δεν χωνεύω  κερδίζει συνεχώς στο παιχνίδι, στη δουλειά, στην αγάπη, οπουδήποτε, θα μπορούσα να πάω να τον ληστέψω και να του φάω το λαρύγγι. Να πού πάει το συναίσθημα!

Η φιλία όμως δεν είναι συναισθηματική, δεν είναι ρομαντική.
Σημαίνει απλώς πως, συμφωνώ με την τύχη σου, είμαι μαζί σου. Με όλους τους άλλους, όχι.Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.