Επίπεδοι και μη (του Κώστα Γραμματικάκη)Τώρα που με την υπογραφή στις Πρέσπες, η Ελλάδα φασιστοποιήθηκε πλήρως, με τη συναίνεση του Τσίπρα και του χαζοχαρούμενου χοντρού, του Κοτζιά, ας ελπίσομε ότι τελικά η συμφωνία δεν θα περάσει (από τα Σκόπια και όχι από εμάς) και το τσιπρο-ανεμάζωμα θα παραμείνει μόνο με την ντροπή της προδοσίας.

Απογοητευμένος, δεν θέλω σήμερα να σχολιάσω τα γεγονότα. Παρηγοριά μου μόνη, ότι αφού ο Τσίπρας δήλωσε λάτρης της βαλκανικής μουσικής, θα δηλώσω κι εγώ λάτρης των χορών των αδερφών μου των Θρακομακεδόνων, των αδερφών μου των Ποντίων και των Κρητικών. 
Ξέρετε ότι απ' όλους τους ελληνικούς χορούς είναι οι μόνοι που δεν είναι «επίπεδοι». Ακόμη και ο Τσάμικος σέρνεται στη γη, με εξαίρεση τον πρώτο χορευτή, που δίνει σάλτους, αλλά αυτό δεν φτάνει.

Αντίθετα, οι κρητικοί, οι ποντιακοί και οι θρακομεδονικοί χοροί, αναζητούν τρόπους να απομακρυνθούν από τη γη, να κατανικήσουν τη βαρύτητα και να φτάσουν στα νέφαλα. 

Βέβαια δεν θα απευθυνθώ στον αγράμματο Τσίπρα για να τον μάθω τι σημαίνει αυτό. Το ξέρομε εμείς. Όλοι μας. Κι αν ψαχτούμε λιγάκι, θα δούμε ότι μόνο η κουζουλάδα μας ταιριάζει, τα υπόλοιπα χέστα κι άστα.

Κώστας Γραμματικάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.