Άλλοτε και τώρα (του Κώστα Γραμματικάκη)Σκέφτομαι ότι:
Κάποτε καθόμασταν γύρω από ένα τραπεζάκι, φωνάζαμε, συζητούσαμε και άκρη δεν βγάζαμε. Σήμερα κάθεστε γύρω από ένα τραπεζάκι, δεν βγάζετε άχνα, μόνο αποβλακώνεστε με τα χαζοτηλέφωνα. Συμπέρασμα, κάποτε και σήμερα 1-0.

Κάποτε πηγαίναμε στη θάλασσα φορτωμένοι με καλάμια, μπασμούς και δολώματα και γυρίζαμε με τα ποδήλατα φορτωμένα ψάρια. Σήμερα πάτε στις «οργανωμένες» παραλίες στραβοκοιτάτε κανένα ωραίο μουνί και ίσως κάνετε και μια βουτιά στη θάλασσα. Συμπέρασμα; Κάποτε και σήμερα 2-0.

Κάποτε κάναμε βόλτες, πάνω-κάτω, στους κεντρικούς δρόμους και γινόμασταν ήρωες αν καταφέρναμε να πιάσομε το χεράκι μιας όμορφης. Σήμερα πάτε στα μπαρ, κουφαίνεστε από την κακής ποιότητας μουσική, οι γκόμενες σας δείχνουν τα βρακιά τους, αλλά εσείς πέρα βρέχει. Συμπέρασμα; Κάποτε και σήμερα 3-0.

Κάποτε για να αντλήσουμε μια γνώση, ανοίγαμε εγκυκλοπαίδειες και λεξικά και ξεστραβωνόμασταν μέχρι να βρούμε την απάντηση. Σήμερα «γκουγκλάρετε» κι όλες οι γνώσεις, έστω παραποιημένες, είναι στη διάθεσή σας. Συμπέρασμα; Κάποτε και τώρα 4-0 μιας και είστε θύματα της προπαγάνδας.

Κάποτε χρησιμοποιούσαμε τα παντελονάκια της γυμναστικής για μαγιό και σήμερα ψάχνετε να βρείτε ύφασμα που να στεγνώνει γρήγορα. Συμπέρασμα; Κάποτε και τώρα 5-0.

Κάποτε ήμουν νέος και έβλεπα τα πάντα ρόδινα, είτε από την κορφή του Ψηλορείτη, είτε από τον βυθό της θάλασσας. Σήμερα δεν είμαι πια νέος αλλά τα πράγματα δεν έχουν χάσει το ροζ του χρώμα και μόνο που γκρινιάζω παραπάνω. Συμπέρασμα; Κάποτε και τώρα Χ.

Κάποτε θα τραβούσα αυτόν τον μονόλογο για ώρες πολλές. Σήμερα το μόνο που σας λέω είναι «άστε με ρε φίλοι». Συμπέρασμα; Κουράστηκα.

Κώστας Γραμματικάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.