Νοσοκομεία: Όλα για τα μπάζα - (Άνα Ζουμάνη)Η ιατρική περίθαλψη είναι για τα μπάζα. Σε όλα τα νοσοκομεία. Ακόμη και στις «πολιτισμένες χώρες».

Να δίνεις ηρεμιστικό στον ασθενή, που είναι εκτεθημένος στην φροντίδα σου -στο νοσοκομείο, ή στο  ψυχιατρείο, ή στο φρενοκομείο- για να κοιμηθεί, ενώ στο διπλανό κρεβάτι ο άλλος ροχαλίζει, ή βογγάει, η ζει τον ρόγχο του, ή προσεύχεται δυνατά και καλεί το θεό και τον κόσμο ως μάρτυρες για κάτι- και απειλεί να σκοτώσει τους ενόχους, είναι ένα έγκλημα των νοσοκόμων, των γιατρών και όλου του συστήματος.
Τα ηρεμιστικά πρέπει να εγγυούνται απόλυτη νυχτερινή ησυχία, αλλιώς είναι δηλητήριο, ένας επιστημονικός φόνος του σώματος και της ψυχής.
Το νοσοκομείο γενικώς πρέπει να εγγυάται ανεμπόδιστο ύπνο. Ο νυχτερινός ύπνος, με ή χωρίς υπνωτικό, είναι ιερός. Είναι το καλύτερο φάρμακο.
Το ξύπνημα του ασθενή στις 7 πμ, για να σιαχτούν τα κρεβάτια, είναι έγκλημα.

Είναι ελάχιστοι οι νοσοκόμοι-ιδιοφυΐες, δηλαδή οι νοσοκόμοι-άνθρωποι.
Οι υπόλοιποι θα έπρεπε να υποστούν κινέζικα βασανιστήρια για τα εγκλήματα  που κάνουν και τα οποία δεν μπορούν πάντα να αποτραπούν με το «φακελάκι», πόσο μάλλον από τους ελεγχόμενους και κατευθυνόμενους γιατρούς (χα χα χα), γιατροί vulgo «δεν είδα, δεν ξέρω».

Μετά από την τελευταία μου επίσκεψη σε νοσοκομείο, ένα κατάλαβα:
Ο ασθενής είναι ένας «ενοχλητικός άνθρωπος» που εμποδίζει το προσωπικό, νύχτα-μέρα, να ζει ανενόχλητο την οικτρά πληκτική και ειρηνικά-καραχορτάτη οικογενειακή ζωή του.

Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.