Ελλάδα, μια χώρα που χάνει από τον εαυτό της


Εδώ και μήνες ξέραμε ότι τα Σκόπια θα αποκτήσουν το όνομα Μακεδονία μέσα στην νέα σύνθετη ονομασία τους.
Άλλωστε αυτό το είχε πει και ο Μάθιου Νίμιτζ λέγοντας ότι κάθε άλλη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία μέσα της δεν θα είναι ρεαλιστική.
Από την Άλλη ο Κος Κοτζιας το είχε δηλώσει πως μέσα στον Ιούνιο θα καταλήξουμε σε μια ονομασία.
Θέλοντας και μη θυμάμαι την εποχή που ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τότε Υπ. Εξ. της χώρας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ο πρωταίτιος αυτού του προβλήματος.
Δεν ξέρω πόσα πήρε αυτό το αγόρι για να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα αλλά πιστεύω αρκετά ώστε να εξαγοράσουν την συνείδηση του επί μακρόν, εφόσον βλέπει τώρα τους καρπούς της σποράς του να βλαστίζουν. Καρπούς που μόνο ντροπή θα έπρεπε να δημιουργούν.
Ντροπή, μια λέξη που φυσικά δεν ανήκει στο λεξιλόγιο των Ελλήνων πολιτικών σε όποια πλευρά του Ελληνικού κοινοβουλίου και αν είναι γιατί αν υπήρχε αυτή η λέξη, τότε πολλών τα χέρια θα κοβόταν πριν υπογράψουν τα τόσα επονείδιστα μνημόνια που πέρασαν από πάνω μας.
Τώρα ερχόμαστε στο Σκοπιανό, ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει και που εμείς καταφέραμε από μηδενικό να το κάνουμε άλλη μια βροντερή ήττα για την Ελλάδα.
 Βγήκε και ο Καμμένος να πει πως δεν θα δεχτεί τέτοια συμφωνία αλλά παραμένει στην κυβέρνηση που λογικά δεν θα έπρεπε να στηρίζει εφόσον διαφωνεί μαζί της.
Έρχεται και το παραδοσιακό ορθόδοξο ΚΚΕ να δηλώσει ότι θα απέχει όπως έκανε πάντοτε σε όλες τις στιγμές της νέας Ελληνικής ιστορίας, βγαίνει και ο Μπαρμπαρούσης της Χρυσής Αυγής και καλεί τον στρατό να ρίξει την κυβέρνηση και όλα αυτά δεν γίνονται μέσα στο Δρομοκαϊτειο στην πτέρυγα των οξέων περιστατικών όπου και ανήκουν, αλλά μέσα στην Ελληνική βουλή.
Ύστερα μας φταίει ο Ζάεφ ο οποίος απλά περιμένει τον αυτοεξευτελισμό μας.
Το πρόβλημα δυστυχώς είναι πολύ βαθύτερο από το αν τα Σκόπια ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία και ξεκινά από την εποχή που το νέο Ελληνικό κράτος έγινε κράτος ελέω των μεγάλων δυνάμεων οι οποίες έχουν την κυριαρχία τους πάνω μας.
Μπορεί να καταφέραμε να βγάλουμε με δημοψήφισμα τον ξενόφερτο βασιλιά της Ελλάδας τον Κοκό αλλά αποκτήσαμε ακόμα χειρότερους πουλημένους πολιτικούς οι οποίοι την ανικανότητα και την δουλικότητα τους την κάνανε επιστήμη.
Αφήσαμε ένα ανυπόστατο κράτος όπως τα Σκόπια να κοκορεύεται σαν γύφτικο σκεπάρνι για την δική μας ιστορία και αντί να γελάσουμε με αυτό, καταφέραμε και το κάναμε αληθοφανές.
Τώρα λοιπόν έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση την οποία αντιπολιτεύεται μια ακόμα πιο ανίκανη αντιπολίτευση και όλοι μαζί κοιτάνε απλά να μην χάσουν τις καρέκλες τους, χωρίς να ενδιαφέρονται αν είναι Ελληνικές ή άλλης εθνικότητας.
Ζούμε στον κόσμο του καλύτερου πλειοδότη και αυτό είναι το ιδανικό της νέας εποχής που ήρθε απρόσκλητη στο πάρτι της ιστορίας και που από ευγένεια την αφήσαμε να μπει.
Αλήθεια ποιος κόπτεται τόσο πολύ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας από την στιγμή που αν κάποιος στην Ελλάδα τολμήσει να ανεβάσει μια Ελληνική σημαία, αμέσως θα τον πουν φασίστα;
Ποιος είναι αυτός που πληγώθηκε τόσο πολύ, την ώρα που όπως φαίνεται το μείζον εθνικό θέμα των Ελλήνων είναι ο πόλεμος στην Συρία;
Ρητορικό το ερώτημα και η απάντηση πάντα φιλοσοφική.
Για όσους λοιπόν ανησυχούν, να ξέρουν ότι τα Σκόπια όσο και αν προσπαθήσουν δεν μπορούν ούτε ιστορικά, ούτε εδαφικά να πειράξουν την Ελλάδα, εφόσον για να υπάρξουν σαν οντότητα, χρειάζονται την Ελλάδα, το πρόβλημα είμαστε εμείς και το τι κάνουμε για να υπερασπιστούμε αυτό τον τόπο γιατί μέχρι στιγμής το μόνο που έχουμε κάνει είναι να στέλνουμε τους άλλους λαούς στα δέντρα τους την ώρα που εμείς κτίζουμε Ακροπόλεις

Γιάννης Ζωγραφάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.