Απλή διαπίστωση - του Κώστα ΓραμματικάκηΤα παρακάτω που θα σας γράψω φίλες και φίλοι δεν έχουν επ' ουδενί μας επ' ουδενί λόγο την έννοια του παραπόνου. Έχω πια αρκετά μεγαλώσει για να ξέρω τι καπνό φουμάρομε όλοι μας. Μια διαπίστωση μόνο θέλω να κάνω, ότι αν δεν συρομαδιέσαι σ' αυτό που λέμε «κοινωνικό Ηράκλειο», σε ξεχνά ακόμη και η μάνα που σε γέννησε, που λέει ο λόγος. Αυτά τα γυροπλατήσματα τα νιώθω χρόνια τώρα, αλλά πεντάρα δεν δίνω.

Όμως το να κατεβαίνει στο Ηράκλειο ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, να σε αναφέρει στην προσφώνησή του κι εσύ να λείπεις από το ακροατήριο, είναι πάρα πολύ.

Με τον κύριο Προκόπη Παυλόπουλο είμαστε, για πολλά χρόνια τώρα, φίλοι. Έτσι πραγματικά ντράπηκα που με αναζήτησε προχθές κι εγώ δεν ήμουν στο ακροατήριό του. Τα προσχήματα σώθηκαν μόνο με την αθώα ψευτιά ότι έλειπα από το Νησί, την οποία ο πρόεδρος αποδέχτηκε ή δεν αποδέχτηκε, δεν ξέρω. Θα ήθελα λοιπόν να παρακαλέσω και να επισημάνω στις καλές μου φίλες και τους καλούς μου φίλους ότι ακόμη ζω!

Λυπάμαι δε ειλικρινέστατα για τον τρόπο που δημοσίως απευθύνομαι σ' αυτούς. Δεν έχω όμως άλλον. Και τους παρακαλώ να είναι πολύ προσεκτικοί στο εξής όταν στέλνουν επίσημες προσκλήσεις. Εγώ τον Πρόεδρο τον βλέπω όποτε θέλω, υπάρχουν όμως πάρα πολλοί άλλοι για τους οποίους μια χειραψία μαζί του σημαίνει πάρα πολλά. Εγώ ειλικρινέστατα πεντάρα δεν δίνω. Είτε με καλούσαν, είτε όχι. Στο χωριό από το οποίο κατάγομαι, είτε στα χωριά SOS, δεν με ενδιαφέρει. Άλλωστε τίποτα δεν θα πρόσθετα -ούτε όμως και θα αφαιρούσα- στις λαμπρές τους τελετές.
Και τελειώνω με τούτο: Ας μην σπεύσουν τώρα να με κατακλείσουν με προσκλήσεις. Δεν θα ανταποκριθώ σε καμιά. Να είναι όλοι τους καλά.


Κώστας Γραμματικάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.