Τα φαντάσματά του - Κεφάλαιο 3. ΠροδημοσίευσηΔιαβάζουν παρέα στην οθόνη του κινητού της τηλεφώνου τα στοιχεία της νέας υπόθεσης.

Το όνομα της κοπέλας που εξαφανίστηκε σαράντα οκτώ ώρες περίπου πριν, βράδυ Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, είναι Αθηνά Χριστοφόρου. Μαθήτρια λυκείου, στα δεκαεφτά της χρόνια. Δεν ξεχωρίζει κάτι στο παρουσιαστικό της, τουλάχιστον στην επίσημη φωτογραφία του φακέλου. Αλλά όταν η Νάντια ψάχνει και βρίσκει το προφίλ της στο Facebook, τότε αντικρίζουν την πραγματική εικόνα. Είναι ψηλή, λεπτή, με καφέ φωτεινά μάτια και μακριά ξανά κυματιστά μαλλιά, και όπως όλα μαρτυρούν πολύ δημοφιλής.

"Έχει ανοικτό το προφίλ της, οπότε μπορεί να μπει ο καθένας σ' αυτό και να δει τι κάνει ανά πάσα στιγμή. Μέγα λάθος", σημειώνει εκείνη.

"Και;"

"Δεν θα σου πω κάτι που δεν ξέρεις, τουλάχιστον όχι αμέσως, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα εξωστρεφές άτομο, απ' αυτά που κάνουν νέες γνωριμίες όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, αλλά που δεν έχουν κατ' ανάγκη και πολλούς φίλους. Απ' τα λίγα που πρόλαβα να δω μέχρι τώρα, έχει δύο στενές φίλες και αμέτρητους θαυμαστές…"

"Αυτάρεσκη".

"Φυσικά. Το έχει η εποχή. Βλέπεις αυτό που βλέπω;"

Παρατηρεί την οθόνη ο Χοντρός, μετακινεί τη σελίδα στην οθόνη πάνω-κάτω όπως ακριβώς έκανε πριν λίγο εκείνη, αλλά το τι ακριβώς εντόπισε το μάτι της αυτού του διαφεύγει.

"Τσου", απαντά, νιώθοντας σχεδόν απογοητευμένος με τον εαυτό του.

"Τον τελευταίο καιρό οι αναρτήσεις της έχουν μειωθεί. Παλιά ανέβαζε κάτι κάθε μέρα, τώρα όχι πια. Υπάρχουν μεγάλα κενά ανάμεσα στα πρόσφατα ποστ".

"Που πάει να πει;"

"Λογικά ότι βρήκε γκόμενο ή γκόμενα. Κάποιον ή κάποια που δεν θέλει να εμφανίσει στο προφίλ της. Πρέπει να μιλήσουμε στις φίλες της. Αν τις ρώτησαν σχετικά οι συνάδελφοί σου, οι ερωτήσεις τους θα ήταν υποθετικές, του τύπου: 'Ξέρετε αν είχε φίλο;' ή κάτι παρόμοιο και αν γνωρίζουν το μυστικό της και έχουν συμφωνήσει να το κρατήσουν, λογικά θα το κάνουν. Αν όμως εμφανιστούμε εμείς και τους πούμε ότι γνωρίζουμε ήδη το μυστικό πιστεύω ότι θα μας μιλήσουν;"

"Εσύ ξέρεις καλύτερα απ' αυτά, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάτι που να υποστηρίζει τη θεωρία σου. Μου αρέσει να κάνω υποθέσεις και να αναπτύσσω θεωρίες, αλλά εγώ χωρίς στοιχεία δεν μιλώ".

"Μην ανησυχείς θα βρω τα στοιχεία σου. Μισό…"

Αναμένει σιωπηλός τα αποτελέσματα της έρευνάς της. Δεν καθυστερεί και πολύ μέχρι να σηκώσει το κεφάλι από την οθόνη του κινητού και να του πει:

"Η νεκροψία βγήκε".

Του δείχνει τα προφίλ δύο άλλων κοριτσιών.

"Και πώς το ξέρεις ότι αυτές είναι οι φίλες της;"

"Είναι στο ίδιο σχολείο, στην ίδια τάξη. Εντόπισα τουλάχιστον μια ντουζίνα φωτογραφίες που έβγαλαν μαζί. Μην ανησυχείς, θα μάθω τα πάντα γι' αυτές σε λίγο όταν θα επιστρέψω στη βάση μου. Αν δεν σε ικανοποιήσουν αυτά που θα σου δείξω…"

"Ποιος είναι ο καλύτερος εσύ ή ο Τεκ;"

"Στην τεχνολογία γενικά, με διαφορά εκείνος. Αλλά στην έρευνα, μάλλον εγώ, αφού γνωρίζω καλύτερα τους ανθρώπους".

"Σε πιστεύω. Το μόνο σας κοινό στοιχείο είναι ότι μιλάτε και οι δύο αλαμπουρνέζικα".

"Μιλώ και ισπανικά. Και ιταλικά. Και καταλαβαίνω και λίγα ρωσικά".

"Προσλαμβάνεσαι".

"Τώρα με φώτισες. Τι ώρα θα την κάνουμε αύριο το πρωί;"

"Κατά τις έξι καλά είναι;"

"Α, ωραία μού αρέσουν οι ολονυχτίες. Θα κάνω τις έρευνές μου με την ησυχία μου, θα μαζέψω τα πράγματά μου και θα προλάβω να κοιμηθώ και δυο-τρεις ώρες. Θα βρίσκομαι απέξω και θα σε περιμένω στις έξι ακριβώς. Με ποιο κάρο θα πάμε;"

"Με το δικό μου. Δεν αντέχω και πολύ μακριά του".

"ΟΚ. Μπορώ να πάρω τους φακέλους μαζί μου για να τους ρίξω μια ακόμη ματιά αργότερα;"

"Πάρ' τους. Εγώ, έτσι κι αλλιώς, τους έχω απομνημονεύσει".

"Καφέ;"

"Ε;"

"Να σου φέρω ένα σαν έρχομαι το πρωί. Εγώ πίνω πάντα καφέ μέσα στο αμάξι".

"Και δεν φέρνεις".

"Σκέτο, έτσι;"

"Όχι ακόμη. Με ολίγη".

"Θα σου φέρω σκέτο. Δεν κάνει στην ηλικία σου να πίνεις ζάχαρη. Να την τρως όμως… Θα σου φέρω και μια σοκολάτα", λέει και του κλείνει το μάτι.

"Χα", απαντάει εκείνος. "Έφυγες".

Έφυγε.

Λάκης Φουρουκλάς

Για να διαβάσετε τα προηγούμενα κεφάλαια κάντε κλικ...

Η εικόνα είναι παρμένη από εδώ.

Προδημοσίευση από το 2.5 τόμο της σειράς "Οι περιπέτειες του Χοντρού". Ολόκληρη η νουβέλα θα δημοσιευτεί αποκλειστικά εδώ. 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.