Τα φαντάσματά του - Κεφάλαιο 22. ΠροδημοσίευσηΚάθονται όλοι μαζί στο σπίτι-βάση επιχειρήσεων και μιλούν και σιωπούν. Ο καθένας επεξεργάζεται στο μυαλό του τις μέχρι τώρα εξελίξεις, κι αναζητά απαντήσεις σ' ανείπωτα ακόμη ερωτήματα.

"Κάτι μου λέει ότι δεν είναι ακόμη αργά", δηλώνει η Αγγέλα.

"Λέγε", την παροτρύνει ο Χοντρός.

"Πιστεύω ότι ο Ψ δεν έχει και πολύ εμπειρία. Δεν είναι ικανός στο παιχνίδι της παραπλάνησης δηλαδή. Ίσως να έχει διαπράξει παρόμοια εγκλήματα στο παρελθόν, αλλά ίσως αυτά να μην τράβηξαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Αν έτσι όντως έχουν τα πράγματα, τότε τα πρώτα του θύματα μάλλον θα ήταν μάλλον αλλοδαπές γυναίκες. Και λογικά αυτά που υποθέτω ό,τι έκανε δεν τα έκανε εδώ, αλλά κάπου αλλού. Το γεγονός ωστόσο ότι επέλεξε να ακολουθήσει τον τρόπο λειτουργίας ενός άγνωστου ακόμη εγκληματία αυτή τη φορά, υποδεικνύει ότι η παρουσία του εδώ δεν είναι καθόλου τυχαία. Ευτυχώς για μας τα έκανε μαντάρα ανεβάζοντας εκείνο το βίντεο. Μάλλον οι διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση τον έσπρωξαν να το κάνει αυτό…"

Τη διακόπτει το αφεντικό.

"Τεκ, πού είμαστε με το βίντεο".

"Το κατέβασα, μάστρε. Αλλά δεν μπόρεσα να βρω ακόμη από ποιο σημείο το ανέβασε. Μέχρι τώρα έφτασα στην Ολλανδία…"

Δεν απορεί γι' αυτό που ακούει ο Χοντρός. Είναι λίγο πολύ εκπαιδευμένος πια. Ξέρει ότι κάποιος μπορεί να εμφανίζεται στον ψηφιακό ιστό να είναι στο Τζιμπουτί ενώ βρίσκεται κάπου εκεί δίπλα. Αλλά πρέπει να βιαστούν.

"Διαθέτει καμιά πενηνταριά ευρώ ο προϋπολογισμός;" ρωτά η Ζίτα.

"Outsourcing", λέει ο Τεκ.

"Τι σημαίνει αυτό;" ρωτά τώρα εκείνος, αφού όσα και να έχει μάθει, σε σχέση μ' αυτούς είναι αναλφάβητος.

"Θα πληρώσουμε κάποιο να κάνει τη δουλειά για μας. Θα γίνει ανώνυμα. Κανείς δε θα μάθει ποιος κρύβεται πίσω από αυτό. Και θα πάρουμε τα αποτελέσματα πολύ σύντομα", εξηγεί η Ζίτα.

"Κάντο". Δε χρειάζεται να το σκεφτεί. Θα πληρώσει το ποσό απ' την τσέπη του αν χρειαστεί. Δε θ' αφήσει κάποιον να πεθάνει, απλά και μόνο λόγω των περικοπών. Στρέφεται προς την Αγγέλα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή περίμενε υπομονετικά μέχρι να πάρει ξανά το λόγο. Οι άλλοι δύο έχουν και πάλι στραμμένα τα βλέμματά τους στις οθόνες. Αλλά προτού να το κάνει ακούει το τηλέφωνό του να χτυπάει.

"Ιωάννου", απαντά.

"Ανεβάζω τώρα το βίντεο, αλλά είναι πολύ μεγάλο το αρχείο, και θα πάρει πάρα πολλή ώρα. Ίσως θα ήταν καλύτερα…"

"Έλα εδώ", της λέει εκείνος. "Κάτι άλλο;"

"Ανακάλυψα ακόμη μερικά ίχνη από παπούτσια. Το ίδιο μέγεθος και ίδιες ακριβώς χαρακιές. Βρήκα κι ένα ματωμένο μαντήλι. Το…"

"Καλά. Ξέρεις που είμαστε;"

"Όχι ακριβώς".

"Τεκ".

Την επόμενη στιγμή ακούει την Κωνσταντίνου να του λέει ότι βρίσκεται καθοδόν και το κλείνει.

"Αλλά, δε θα ήταν καλό να βάλουμε όλα τ' αυγά σ' ένα καλάθι. Ίσως τώρα να είμαστε σε θέση ν' αναγνωρίσουμε δίχως να γνωρίσουμε τον θύτη, αλλά αυτό δεν πάει να πει, ότι κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια", συνεχίζει η Αγγέλα, λες και δεν υπήρξε καμία διακοπή στη συνομιλία τους.

Το σκέφτηκε κι εκείνος αυτό. Το πρόβλημά του είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά άτομα στη διάθεσή του - άτομα που να εμπιστεύεται δηλαδή. Αν η Αθηνά υπήρξε όντως απλά ένα αθώο θύμα, ποιος μπορεί στα σίγουρα να πει ότι η απαγωγή της δεν είχε κάτι να κάνει με τα χρέη του πατέρα της; Ενός πατέρα που ο ίδιος εκείνη την ώρα δεν μπορούσε προσωπικά να ανακρίνει αφού βρίσκονταν στο νοσοκομείο στο πλάι της;

"Τεκ. Ζίτα. Θα μείνετε εδώ. Δε νομίζω να χρειάζεται να σας πω τι να κάνετε; Έχουμε νεώτερα σχετικά με την ώρα άφιξης της Ντίνας;"

"Δεν έχει φύγει από τη Λευκωσία ακόμη. Είναι στη συνέντευξη με την ξαδέλφη της Αθηνάς", απαντά η Αγγέλα.

"Πάρ' την τηλέφωνο και πες της να έρθει με το δικό της αμάξι. Το δικό μου σίγουρα το γνωρίζουν όλοι μέχρι τώρα και γι' αυτό που έχω υπόψη μου να κάνουμε, δε θα ήταν καλό να χρησιμοποιήσουμε περιπολικό. Θα της πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αυτό είναι αναγκαίο κακό".

Καθώς η κοπέλα κάνει ακριβώς αυτά που της έχει πει εκείνος βηματίζει πάνω κάτω, κοντοστέκεται μπροστά στους πίνακες με τα στοιχεία, σκέφτεται κάτι καθώς στρίβει το μουστάκι του και συνεχίζει τη φαινομενικά άσκοπή του περιπλάνηση. Ο Τεκ και η Αγγέλα δε διακόπτουν με άσκοπες λέξεις την περισυλλογή του, αφού ξέρουν πώς ό,τι έχει να τους πει, θα τους το πει σύντομα, ενώ η Ζίτα μοιάζει ν' αγνοεί, ακόμη και την ίδια την ύπαρξή του συγκεντρωμένη απόλυτα όπως είναι σ' αυτό που κάνει.

"Αγγέλα", λέει τελικά, "θα σου ζητούσα να έρθεις μαζί μου για να συναντήσουμε κάποιους απ' αυτούς στους οποίους χρωστάει ο Χριστοφόρου, αλλά καλύτερα να μείνεις κι εσύ εδώ. Θέλω να ψάξεις στα αρχεία και να βρεις όλες τις υποθέσεις εξαφανίσεων που δεν έχουν εξιχνιαστεί τα τελευταία χρόνια. Ανά περιοχή. Καταλαβαίνεις;"

"Ναι. Και μετά;"

"Με το που θα φτάσει εδώ η Ντίνα, σας θέλω και τις δυο ν' αρχίσετε να κόβετε βόλτες με τ' αμάξι της στην Κακοπετριά. Όσες φορές περάσετε κοντά από το τμήμα τόσο το καλύτερο, αφού…"

"Πολύ πιθανόν ο θύτης να βρίσκεται κάπου εκεί κοντά και να παρακολουθεί τη δράση; Βίντεο;"

"Και φωτογραφίες, αν είναι δυνατόν. Κάτι άλλο, παιδιά; Καμιά ιδέα;"

"Αχά", λέει η Ζίτα. Όχι όμως επειδή έχει κάποια ιδέα, αλλά γιατί πήρε το μήνυμα που περίμενε.

"Το βίντεο αναρτήθηκε από κάποιο μέρος, ένα σπίτι υποθέτω, ανάμεσα στην Ευρύχου και την Κοράκου. Αλλά φυσικά αυτό δε σημαίνει και πολλά. Ίσως ο Ψ να κλέβει σήμα από κάποιον άλλο, ακριβώς όπως έκανα κι εγώ προτού έρθει ο Τεκ".

"Έχεις τη διεύθυνση;"

"Μισό. Τεκ, take it, είσαι πιο γρήγορος".

Βρίσκει τη διεύθυνση. "Και τώρα ποιος;" ρωτάει. Ποιος θα πάει εκεί, εννοεί.

"Αυτό μπορούν να το αναλάβουν οι συνάδελφοι", αποφασίζει το αφεντικό. Παίρνει τηλέφωνο τον πρώην επικεφαλή της έρευνας και του δίνει τα στοιχεία.

Τώρα πρέπει να φύγει. Αμέσως. Προτού όμως προλάβει να κάνει ένα βήμα, το τηλέφωνό του χτυπάει. Η Ντίνα. Χαμογελά λίγο. Απαντά. Το χαμόγελό του σβήνει. Άσχημα τα νέα.

Λάκης Φουρουκλάς

Για να διαβάσετε τα προηγούμενα κεφάλαια κάντε κλικ...

Η εικόνα είναι παρμένη από εδώ.

Προδημοσίευση από το 2.5 τόμο της σειράς "Οι περιπέτειες του Χοντρού". Ολόκληρη η νουβέλα θα δημοσιευτεί αποκλειστικά εδώ. 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.