Τα φαντάσματά του - Κεφάλαιο 21. ΠροδημοσίευσηΊσως να τους υποτίμησε λίγο, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά, ίσως και όχι, αφού δεν ήταν οι ντόπιοι αστυνομικοί που εντόπισαν την Αθηνά, μα ο Χοντρός.

Ο Χοντρός! Αυτός ήταν το θέμα συζήτησης απόψε στο καφενεδάκι, όπου κάθεται κι απολαμβάνει την μπύρα του. Δε συμμετέχει και πολύ στις συζητήσεις. Απλά ακούει, και πού και πού κάνει καμιά αθώα ερώτηση.

Όλοι μοιάζουν να τον έχουν ακουστά τον Πέτρο Ιωάννου. Ήξερα τη μάνα του, λέει ένας ηλικιωμένος άντρας. Πέρασε δύσκολα. Ο άντρας της πέθανε στον πόλεμο. Μόνη τον μεγάλωσε.

Κάνει μια σύντομη έρευνα στο κινητό του. Παρά το συνηθισμένο του όνομα δε δυσκολεύεται να τον βρει, αφού αν συνδύαζες το όνομά του με τη λέξη έγκλημα, μέσα σε εισαγωγικά, τότε αυτός ήταν που έκανε πρώτος την εμφάνισή του.

Δεν υπάρχουν και πολλά για την ιστορία του στον ιστό. Αλλά υπάρχουν αρκετά για τις υποθέσεις που έχει λύσει. Πολλές και σημαντικές. Γεννημένος μπάτσος είναι ο Χοντρός, σκέφτεται. Θα μάθει περισσότερα πράγματα γι' αυτόν αργότερα, όταν θα πάει σπίτι. Αλλά θέτει σε ενέργεια τις ειδοποιήσεις του. Από τώρα και στο εξής κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά στο όνομά του στον ιστό, θα παίρνει μήνυμα στο κινητό του.

Δουλεύει με παιδαρέλια έμαθα, λέει κάποιος. Αυτοί ήταν που βρήκαν τη μικρή. Χρησιμοποίησαν απ' αυτόν, πώς τον λεν; Ντρον; Κάτι τέτοιο.

Τον είδα, πετάγεται και λέει ένας άλλος. Πετούσε πολύ χαμηλά. Πέρασε πάνω από το σπίτι μου.

Ψάχναμε στα λάθος μέρη, ομολογεί φανερά απογοητευμένος, κάποιος από πίσω του. Δε γυρίζει προς το μέρος του. Ακούει μόνο. Εντάξει, δε φταίμε, ακολουθήσαμε τις οδηγίες που μας έδωσαν, μα και πάλι… Αν πέθαινε.

Δεν έχει πεθάνει ακόμη, αλλά ούτε και ζωντανή είναι. Αυτό το έμαθε από τη στιγμή που πάτησε το πόδι του εκεί. Είναι διασωληνωμένη στο νοσοκομείο, αλλά δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον της. Σε κρίσιμη κατάσταση. Ίσως και να μην τα καταφέρει.

Λυπάται λίγο τώρα που δεν υπήρξε αυτή το πρώτο του θύμα - τουλάχιστον όχι ακόμη. Μια νεαρή κοπέλα νεκρή; Τα μέσα ενημέρωσης θα έκαναν πάρτι. Όχι πώς δεν κάνουν τώρα, αλλά δεν είναι το ίδιο.

Δεν έπρεπε να ανεβάσω το βίντεο, σκέφτεται. Έπρεπε να περιμένω λίγο ακόμη. Να κάνω υπομονή. Μια ζωή προετοιμαζόμουνα για εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Μελέτησα τα πάντα και τους πάντες. Φρόντισα την κάθε λεπτομέρεια. Και μετά ήρθε ο Χοντρός και…

Λέτε να τον βρει; αναρωτιέται ένας άντρας με βαριά βραχνιασμένη φωνή.

Θα τον βρει, απαντά ένας γνωστός του άντρας, με τον οποίον έχει παίξει πολλές φορές τάβλι.

Και θ' ανακαλύψει το γιατί;

Ιδού η απορία. Θα το ανακαλύψει; Δεν απαντά κανείς.

Θα τον βρω εγώ πρώτα, αποφασίζει. Πρέπει ν' ανακτήσω την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ρίχνει μια ακόμη ματιά στα αποτελέσματα της προηγούμενής του έρευνας στο κινητό. Δε θυμάται να έχει δει ποτέ ξανά το πρόσωπο αυτού του άντρα. Αν… Αλλά τα αν δε βοηθούν σε τίποτα τώρα.

Κάθεται κοντά στην τζαμαρία. Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται μπροστά και προς τα αριστερά του. Αν και μέσα προφανώς επικρατεί αναβρασμός, απ' έξω μοιάζει σχεδόν εγκαταλελειμμένο.

Κόσμος έρχεται και φεύγει. Αραιά και που. Αλλά, την τελευταία ώρα που βρίσκεται εκεί τουλάχιστον, ο Χοντρός δεν πέρασε το κατώφλι του. Δεν ξέρει τι να κάνει τώρα. Να μείνει ή να φύγει; Θα μείνει λίγο ακόμη. Εξάλλου αυτή την ώρα καλύτερη πηγή πληροφοριών απ' το καφενείο δεν υπάρχει.

Παραγγέλνει μια μπύρα ακόμη. Πίνει σιγά σιγά και συνεχίζει ν' ακούει, να μαθαίνει. Δεν πιστεύει τα πάντα φυσικά, αφού οι άνθρωποι δε διστάζουν να εμπλουτίζουν με ψέματα τις αφηγήσεις τους, όταν βρίσκουν πρόθυμο ακροατήριο.

Την προσοχή του τραβά μια κίνηση έξω απ' το τμήμα. Κάτι ασυνήθιστο αυτή τη φορά. Προσπαθεί να δει λίγο καλύτερα τι συμβαίνει, αλλά η οπτική του γωνία, τον περιορίζει κάπως. Την αμέσως επόμενη στιγμή όμως ακούει τον ήχο της τηλεόρασης να δυναμώνει και καταλαβαίνει. Αρχίζει το δελτίο ειδήσεων. Με απευθείας σίγουρα σύνδεση με τον τόπο του εγκλήματος, το νοσοκομείο, το αστυνομικό τμήμα και ποιος ξέρει πού αλλού. Σίγουρα θα ξεθάψουν και κάποιο ειδικό από ένα συρτάρι, που θα προσπαθήσει να μπει στο μυαλό του εγκληματία.

Φτωχοί μου άνθρωποι, σκέφτεται, και για λίγο αφήνει να κάνει την εμφάνιση στα χείλη του ένα αχνό χαμόγελο. Χαρείτε απόψε, συνεχίζει από μέσα του. Χαρείτε, αφού αύριο είναι που θα σας πέσει η κοτρώνα στο κεφάλι.

Λάκης Φουρουκλάς

Για να διαβάσετε τα προηγούμενα κεφάλαια κάντε κλικ...

Η εικόνα είναι παρμένη από εδώ.

Προδημοσίευση από το 2.5 τόμο της σειράς "Οι περιπέτειες του Χοντρού". Ολόκληρη η νουβέλα θα δημοσιευτεί αποκλειστικά εδώ.
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.