Μπουρδολογίες __ Του Κώστα ΓραμματικάκηΤις τελευταίες μέρες, που λέτε, ο καιρός κάνει νούμερα στην Κρήτη. Έριξε και επτάμιση σταγόνες βροχής, κάτι τον τσάτισε φαίνεται και μας κάνει μούτρα. Και σήμερα, που γράφουμε με την Άνα μου, τα ίδια είναι, συννεφιασμένος, κακόθυμος, αλλά εμένα το ίδιο που μου κάνει.
Προσπαθώ να αναρρώσω εντελώς, παίρνω δρόμο και κατεβαίνω μέχρι το λιμάνι, δίνω θάρρος στα τρεχαντήρια που ανυπομονούν να πάρουν τα πέλαγα και γυρίζω πίσω, λαχανιασμένος μεν, αλλά ανακουφισμένος δε. Άλλωστε διασκεδάζω αφάνταστα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, που όλες όξω πέφτουνε. Και ύστερα, τρώω μια ζεστή χορτόπιτα, όπως τώρα (επόφαγα την πρώτη και πάω για την δεύτερη), φτιαγμένη απ' τα χεράκια της γυναίκας μου, τι άλλο να ζητήσω; Το πολύ πολύ τίποτα τρυφερά μπουτάκια, αλλά και απ' αυτά είδα μπόλικα καθώς κατέβαινα προς το λιμάνι.

Βεβαίως, άλλο είναι να φαίνονται από τα σορτσάκια κι άλλο να τα δείχνουν επίτηδες τα κοριτσόπουλα. Στη δεύτερη περίπτωση δεν παίζονται με καμία δύναμη.

Αν διερωτηθείτε τώρα κάθε πότε με πιάνει η μπουρδολογία, να σας πω την αλήθεια, δεν ξέρω. Αποκύημα όμως των δύσκολων ημερών που περνάω, νομίζω ότι μου κάνει καλό, μόνο κάτσετε τους κώλους σας κάτω και διαβάστε με. Σας υπόσχομαι άλλωστε ότι από αύριο μεθαύριο θα ξαναμπούμε στις θάλασσες, θα ξαναραντιστούμε από τις ψεκάδες κι αν είναι και κόντρα ο καιρός, όλα θα πάνε πρίμα.

Δηλαδή και κοντολογής: Απεγνωσμένα ζητάω τη βοήθειά σας στο να διώξω τα σύννεφα και να ξανάρθει λαμπρός ο ήλιος. Και μην ακούτε ότι δεν με ενδιαφέρει ο κακομούτσουνος καιρός, αλλά, την ώρα του μπουρδολογείν όλα συγχωρούνται!...


Κώστας Γραμματικάκης 
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.