Αριθμοί με ενδιαφέρον (του Δημήτρη Τριάντου)Αριθμοί με ενδιαφέρον:
 
2.500 ευρώ το μήνα το λιγότερο βγάζει κάθε κάτοικος του χωριού της Μαγνησίας Ανάβρα 40 χιλ από τον Αλμυρό, το χωριό των 700 κατοίκων εισπράττει ετησίως 100. 000 ευρώ από την ΔΕΗ για το Αιολικό πάρκο και υψηλές τιμές για τη βιολογική κτηνοτροφία του

33. 800 χριστιανικές αιρέσεις έχουν επισήμως καταγραφεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, όλες επικαλούνται ότι κατέχουν την Αλήθεια, Θεέ μου φύλαγε!

25 εκατ. Ινδιάνοι πέθαναν από τις μεταδοτικές ασθένειες που ΄φεραν μαζί τους οι Ισπανοί και οι άλλοι τυχοδιώχτες στην Κεντρική Αμερική, δεν είχαν αντισώματα, δεν είχαν έρθει σε επαφή ξανά με αυτά τα μικρόβια που τους αποτέλιωσαν, πραγματική γενοκτονία

Πάνω από 30% των βραβείων Νόμπελ έχουν κερδίσει Εβραίοι όταν αυτοί συνιστούν μόνο το 0.005% του παγκόσμιου πληθυσμού, 63 Νομπελίστες προέρχονται μόνο από ένα Πανεπιστήμιο αυτό του Σικάγου!

160. 000 ευρώ το μήνα από ενοίκια κερδίζουν 3 αδέλφια από την Αλβανία (αδελφοί Σιώζου) που έχουν χτίσει την μισή Μύκονο, το 1/3 των μόνιμων κατοίκων του νησιού είναι Αλβανοί μετανάστες

Ο μισθός του πιλότου μαζί με τα πτητικά επιδόματα δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, 1 ώρα πτήσης με Μιράζ κοστίζει 15. 000 ευρώ, δηλ 200 ευρώ το λεπτό, η Ελλάδα και Τουρκία οι μοναδικές χώρες του κόσμου που επί 44 χρόνια πραγματοποιούν καθημερινές αερομαχίες, μόνο μέσα σε 30 χρόνια (1990-2018) έχουν πέσει 81 αεροσκάφη και έχουν χάσει την ζωή τους 125 στρατιωτικοί, η πρώτη φορά που έπεσε αεροσκάφος ήταν στις 3 Οκτωβρίου του 1977 παρασύροντας στον θάνατο τους Γιαννικάκη και Πετρούτσο και τότε τους είπαν Αθάνατους αλλά ούτε που θυμόμαστε τα ονόματα τους!

Φωτο. 1973, Νορβηγία, η πετρελαϊκή κρίση έχει χτυπήσει την χώρα, σε δεινή οικονομική κατάσταση,  ο Βασιλιάς της Olav V χρησιμοποιεί το μετρό ως συμβολική πράξη για να δείξει ότι συμμερίζεται τα οικονομικά προβλήματα των συμπατριωτών του, ο εισπράκτορας ελέγχει έκπληκτος το εισιτήριο του.

Αντίθετα, στην Ελλάδα της χειρότερης μεταπολεμικής κρίσης, σε επίπεδο συμβολισμού, 22.500 τον μήνα αμείβεται η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Υπερ-Ταμείου κ. Αικατερινάρη, όπως η ίδια ανέφερε σε ερώτηση βουλευτή, ο ποπός της δεν ήταν ικανοποιημένος με λιγότερα, να γιατί δεν θα γίνουμε ποτε Νορβηγια, ότι φάμε ότι πιούμε και ότι αρπάξουμε, Αετοί (του Αιγαίου) και Κοράκια (του Δημοσίου) !


Δημήτρης Τριάντος
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.