Χοιρινό μπούτι με λαχανικά και γάλα καρύδας


(8 μερίδες)

250 γρ. μανιτάρια στρογγυλά κομμένα σε κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές σε κοντές λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κοντές λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
800 γρ. άπαχο χοιρινό μπούτι σε μέτρια κυβάκια (περίπου 25 κομμάτια)
3-4 καρότα σε ακανόνιστα κομμάτια
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους (6-8 κομμάτια η καθεμιά)
2-3 κουταλιές της σούπας ρύζι Καρολίνα ή άλλο είδος της αρεσκείας σας
1 κονσέρβα 400 γρ. γάλα καρύδας
Λίγο ελαιόλαδο (όσο είναι απαραίτητο για το τσιγάρισμα- το χοιρινό και το γάλα καρύδας θα δώσουν  αρκετά λιπαρά στο φαγητό)
Μπαχαρικά : αλάτι, μαύρο πιπέρι, 2 κόκκους μπαχάρι , πάπρικα γλυκιά, δαφνόφυλλο, κάρυ. Αν θέλετε κουρκουμά και δεντρολίβανο, με μέτρο.

Τσιγαρίζουμε σε μεσαία κατσαρόλα τα μανιτάρια, μέχρι να αρχίσουν να «σφυρίζουν», όταν τα πατάμε λίγο με την ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κρέας  να τσιγαριστεί. Μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο, τις πιπεριές και τέλος τα καρότα, να τσιγαριστούν όλα ελαφρά από όλες τις μεριές. Σε αυτό το σημείο βάζουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά και άφθονο χλιαρό νερό, όσο για να βράσει το κρέας και να μείνει -μετά από 50 λεπτά περίπου- αρκετός ζωμός. Προσθέτουμε τις πατάτες και βράζουμε άλλα δέκα λεπτά, πριν ρίξουμε στην κατσαρόλα το ρύζι. Μόλις το ρύζι μαλακώσει και σβήσουμε τη φωτιά, περιλούζουμε το φαγητό με το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε καλά. Βγαίνει αρκετά ζουμερό, αλλά ο καθένας μπορεί να το προσαρμόσει όπως θέλει, ανάλογα με το νερό και το ρύζι ή τις πατάτες που έχει βάλει στην κατσαρόλα.

Αφήστε χρόνο στις πατάτες και το ρύζι να «χυλώσουν» τον ζωμό.

Είναι μια πλούσια σούπα, με υπέροχη γεύση και ταιριαστή ποικιλία.

Κρατήστε τις μερίδες μικρές, δεν είναι ελαφρύ φαγητό.

Δοκιμάστε κι αγαλλιάστε. 

Τριανταφυλλιά Ηλιοπούλου
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.