Καλώς σας βρήκα - του Κώστα ΓραμματικάκηΚάθιδρως, παρ' όλο που η νιτσεράδα μου στάζει θάλασσα, μπαίνω σήμερα για πρώτη φορά στο λιμανάκι του ΜΕΣΑ, μετά από πρόσκληση της δικιάς μου της Άνας. Είχα ένα άσχημο ταξίδι! Εχθρική θάλασσα, δυνατοί άνεμοι που έπνεαν από όλες τις κατευθύνσεις, κύματα που σου 'δείχναν τα δόντια τους για να σε κατασπαράξουν. Ελπίζω ότι δεν θα τους κάνω το χατήρι.

Έτσι θέλω να με γνωρίσετε, φίλοι, όσοι δεν με γνωρίζετε ακόμη από άλλες καταχωρήσεις, ή τα βιβλία μου. Έτσι τουλάχιστον θέλω εγώ. Ειλικρίνεια πάνω απ' όλα, μια και το μουνί παραμένει μουνί, έστω και αν το πεις αιδοίον, ή γυναικείο όργανο αναπαραγωγής.

Δεν ξέρω πόσες φορές θα σας επισκέφτομαι, ελπίζω καθημερινά. Για μένα είναι παρηγοριά να γράφω, αλλά για την Άνα μπελάς (τώρα διαμαρτύρεται εντονότατα).

Έχω πολλά να σας πω για τα ταξίδια, ψαρέματα, νυχτωμένες περιπέτειες και για αυγές στα νησιά του Αιγαίου. Το αν με θέλετε ή όχι, είναι βέβαια άλλου παπά ευαγγέλιο. Να σας πω άλλωστε την αλήθεια, τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό δεν έχω κάνει στη ζωή μου εκτός από ένα: Τη ρούφηξα κι όταν ήταν γλυκιά κι όταν ήταν πικραμύγδαλο. Συνεχίζω έτσι. Για τώρα όμως προέχει να κατανικήσω την κόπωση και να ξαναμπώ στη θάλασσα. Μετά; Σας βεβαιώνω ότι άνθρωπος δεν με πιάνει. Άντε λοιπόν και να τα ξαναπούμε σύντομα.


Κώστας Γραμματικάκης 


Φωτογραφία του Αριστοτέλη Γραμματικάκη που απεικονίζει τον πατέρα του Κώστα.

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.