Έξω, στο μεγάλο φρενοκομείοΑν πας μια βόλτα στο φρενοκομείο θα δεις παντού μια χαρά ανθρώπους. Όλα πάνω τους είναι φυσιολογικά, εκτός από μια, συνήθως μικρή και ασήμαντη εμμονή.
Τι πειράζει που ο ένας πιστεύει πως είναι αυτοκράτορας και η άλλη πιστεύει πως είναι βασίλισσα;

Όμως έξω, στο μεγάλο τρελοκομείο, ο κάθε ένας είναι γεμάτος εμμονές, ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες… Έξω κυκλοφορούν οι αληθινά επικίνδυνοι.

Ο ένας έχει μια μεγάλη φιλοδοξία, αλλά για ποιο λόγο; Γιατί; Ο άλλος περιμένει να αγαπηθεί από μια γυναίκα που δεν θέλει ούτε να τον δει.

Ο ένας θέλει να μείνει για πάντα νέος, η άλλη θέλει να μείνει για πάντα νέα... με τεχνικά μέσα και αυταπάτες.

Ο ένας πεθαίνει από ζήλια για κάποια που δεν αξίζει ούτε το όνομά της να θυμάται, πόσο μάλλον το τηλέφωνό της. Η άλλη γράφει τρεις γραμμές στο facebook και πιστεύει πως θα πάρει το Νομπέλ.

Ο ένας πήγε σε μία διαδήλωση και πιστεύει πως είναι επαναστάτης, η άλλη πήγε δυο φορές στη διαδήλωση και πιστεύει πως είναι δυο φορές επαναστάτρια.

Η μία σαβουροπαντρεύεται για να δέσει τον γαϊδαρο… και ακόμη πιο λίγο από γαϊδαρο. Ο άλλος σαβουρογαμεί και νιώθει πως ικανοποιήθηκε.

Ο ένας πληρώνει ένα μπουκάλι σαμπάνια για κάποια και είναι πεπεισμένος πως έκανε μια κατάκτηση. Ο άλλος πληρώνει δυο μπουκάλια και είναι πιο πεπεισμένος.

Ο ένας κυκλοφορεί με το ακριβό του αυτοκίνητο και πιστεύει ότι αυτό προσθέτει πόντους στο λυπημένο του τσουτσούνι. Η άλλη κυκλοφορεί με την τσάντα «Μανταρίνα» και νιώθει ότι αυτό προσθέτει χαρά στο λυπημένο της πρόσωπο.

Οι γυναίκες, ειδικά οι περιζήτητες – φαντάζομαι – νιώθουν συχνά και πιο έντονα το «τρελοκομείο» της ζωής.
Οι άντρες λιγότερο, δεν είναι τόσο multitasking. Τα παίρνουν όλα σοβαρά.


Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.