Red Hot chilli Ρακόμελο on the rocks κι αφήστε τα μοχίτο για τους αγριόφλωρους



Μπαίνει το καλοκαιράκι, Σάββατο έιναι σήμερα και εάν μείνετε σπίτι το βράδυ, που να τρέχετε πολύ βαβούρα και κόπος, φτιάξτε κάτι όμορφο και ξεχωριστό να πιείτε, φωνάξτε λίγους ή πολλούς καλούς φίλους, βάλτε μουσική και όλα θα είναι μιά χαρά. Θα περάσετε γαμάτα!
Το λοιπόν, ο λόγος που γράφω σήμερα είναι για να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου ιδιαίτερη παραλλάγή του ρακόμελου. Είναι λίγο μπελαλίδικη, αλλά πιστέψτε με αξίζει το κόπο.
Θα μου πείτε η φωτογραφία παραπέμπει σε μοχίτο, αλλά το μοχίτο το πίνουν οι αγριόφλωροι.
Αυτό είναι άλλο πράμα.Δροσιστικό και καυτό ταυτόχρονα.
Έχει κάτι από την αψάδα και τη γοητεία τη πειρατική, των παλιών χρόνων.
Στα απαραίτητα συστατικά η καλή παρέα, η καλή μουσική φυσικά (για μένα καλή μουσική συνήθως είναι η rock) και όρεξη και χρόνο νά 'χετε να το φτιάξετε.

Υλικά:
1 μπρίκι μπακιρένιο
1 κουτάλι με μακρύ χερούλι
χόβολη από ξύλα
κανέλα τριμένη (στη μύτη του κουταλιού)
κεφαλάκια γαρύφαλου (όσοι θα πιούν συν ένα)
1 φλούδα πορτοκάλι
μερικές φέτες  lime ή πορτοκάλι, ό,τι σας αρέσει
3-4 σπόροι μπούκοβο (κοπανισμένο)
1 πιπεριά chili
μερικά φύλλα δυόσμο (1 για κάθε ποτήρι) ή βασιλικό πλατύφυλλο ή ότι έχετε
Κρητική ρακή, τσικουδιά σπιτική αν μπορείτε να βρείτε
μέλι ελατίσιο Stergios Bazpanis που προσωπικά προτιμώ, ή ότι άλλο μέλι σας αρέσει
παγάκια

Εκτέλεση:
Χαράζουμε σε 2-3 σημεία την πιπεριά chili και την πιέζουμε με το πλατύ μέρος της λάμας του μαχαιριού ελαφρά.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μπούκοβο και τη πιπεριά chili στο μπρίκι και τα βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς. 
Προσέχουμε να μην πάρει φωτιά από τις αναθυμιάσεις της τσικουδιάς.
Μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά αλλά δεν το βγάζουμε από το μπρίκι, προσθέτουμε το μπούκοβοκαι τη πιπεριά chili, το σκεπάζουμε με μια διπλωμένη πετσέτα και περιμένουμε για 10' να πάρει τα αρώματα.
Το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου, όσο χρειαστεί, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.
Στη συνέχεια σε σωληνωτό κατά προτίμηση ποτήρι βάζουμε 2-3 παγάκια, μία φέτα lime ή πορτοκάλι, το φύλλο δυόσμο και σερβίρουμε μέχρι τα 3/4 του ποτηριού προσθέτοντας και από 1 γαρύφαλλο στο ποτήρι.
Από δίπλα σερβίρουμε μαύρη πικρή σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια και από ξηρούς καρπούς καρύδια ή ότι άλλο σας αρέσει .

Αφήστε τους αγριόφλωρους στα κλαμπς να πίνουν τα μοχίτα τους, αυτοί δεν ξέρουν (και καλύτερα).

Στην υγειά σας..


Μανόλης Κωνσταντάκης ©

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.