Ομελέτα με πράσο και λουκάνικο. Αλά ΕΦΗΜΕΡΟΠΤΕΡΑΕίχα ένα σχεδόν στεγνό λουκάνικο και δύο μαραμένα πράσα. Αντί να τα πετάξω, αποφάσισα να τα κάνω ομελέτα, εφόσον ήταν μεν μαραμένα, αλλά παρέμεναν φαγώσιμα.

Κόβεις σε μικρά κομμάτια το λουκάνικο, την πανσέτα, την μπριζόλα, το ζαμπόν, οτιδήποτε κρεατικό βρεις στο ψυγείο και το τσιγαρίζεις λιγάκι σε δυνατή φωτιά.

Βγάζεις τα κομμάτια στην άκρη, ρίχνεις μέσα το ψιλοκομμένο πράσο, το αλατίζεις το πιπερώνεια και το τηγανίζεις σε σιγανή φωτιά, μέχρι να αποβάλλει όλο το νερό του.
Εγώ του έριξα και λίγο νερό για να βράσει, ώστε να γίνει πολύ μαλακό.

Μόλις εξατμιστεί το νερό και το πράσο αρχίζει να τσιρτσιρίζει στο λάδι του, ρίχνεις μέσα και το λουκάνικο και τα αφήνεις όλα μαζί να τηγανιστούν για ένα λεπτό περίπου.

Χτυπάς τα αυγά, τα αλατίζεις και τα ρίχνεις πάνω στην τηγανιά.

Μόλις ψηθεί η μια πλευρά, γυριζεις την ομελέτα από την άλλη. Αν σου είναι δύσκολο να την γυρίσεις ολόκληρη, την κόβεις στη μέση, ή στα τέσσερα και γυρίζεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά.Βουαλά, έτοιμη η πρασομελέτα, η οποία είναι νοστιμότατη και χωρίς κρέας, ή λουκάνικο.  Εγώ πάντως μετά από τις πρώτες δυο-τρεις μπούκες, έβγαλα το κρέας στην άκρη. Αλλά εντάξει, αυτό είναι ένα από τα διαχρονικά μου χούγια.


Είμαι πλατωνικός θα πει: Διατηρώ κλειδωμένες τις ζωτικές μου ενέργειες μέχρι να εμφανιστεί το ιδανικό.
Σημαίνει πως δεν υπηρετώ δουλικά την άνανδρη στιγμή. Δεν λυτρώνομαι με ανεπάρκεια. Η αδυναμία του να "περιμένω" = Δύναμη.
Αυτό ισχύει και για το φαί.


Άνα Ζουμάνη


Αρχική
Πρόδρομος
Εφημερίδα
Εφημερόπτερα
Εφημερόσταγμα
Εφημερίδιον
Εφημεράνθη
Εφημερόγευμα

Ιστορίες
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.