Η αληθινή Κιβωτός του ΝώεΗ Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων του Σβάλμπαρτ είναι θαμμένη σε ένα νησί ανάμεσα στη Νορβηγία και το Βόρειο Πόλο. Θαμμένη 390 πόδια κάτω από τη γη, είναι προετοιμασμένη για την περίπτωση Αρμαγεδδώνα.
Η Κιβωτός περιέχει σπόρους κάθε είδους οι οποίοι φτάνουν εκεί από όλον τον κόσμο. Ακόμα και η Βόρεια Κορέα διατηρεί την αποθήκη της εκεί.
Η Κιβωτός είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μπορεί να επιβιώσει λεηλασίες, φυσικές καταστροφές και φυσικά το χρόνο.
Παρεπιπτόντως, στην Κιβωτό φυλάγονται μεταξύ άλλων και 20.000 σπόροι μαριχουάνας.Η Κιβωτός περιέχει την μεγαλύτερη βιβλιοθήκη σχετικά με την καλλιέργεια, την γενετική και φυλάγεται σε ένα χώρο όπου ελάχιστοι άνθρωποι έχουν πρόσβαση. Επίσης δεν υπάρχει μόνιμο προσωπικό στο χώρο.
Κάτοχος της εγκατάστασης είναι η Νορβηγία η οποία ανέλαβε το μεγαλύτερο μέρος του κόστους κατασκευής. Στους χρηματοδότες ανήκουν και ο Μπίλ Γκέιτς και το ινστιτούτο Ρόκεφέλερ. Παρ' όλα αυτά όλες οι χώρες είναι ευπρόσδεκτες να αποθηκεύουν σπόρους στο χώρο, δωρεάν.Οι σπόροι φυλάσσονται στους -18 βαθμούς κελσίου και σε συνδιασμό με περιορισμένη πρόσβαση οξυγόνου, η Κιβωτός μπορεί να διατηρήσει τον θησαυρό της 200 χρόνια, ακόμα και χωρίς προσωπικό.Στην είσοδο της Κιβωτού βλέπουμε το σουρεαλιστικό έργο κάποιου Νορβηγού καλλιτέχνη
Το νησί Σπιτσμπέργεν χρησιμοποιήθηκε ως βάση φαλαινοθηρίας τον 17ο και 18ο αιώνα και εγκαταλείφθηκε όταν έφτασαν στο νησί οι ανθρακωρύχοι τον 19ο αιώνα.
130 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η Κιβωτός θα μείνει στεγνή ακόμα κι αν λιώσουν οι πάγοι, ή ανέβει η θερμοκρασία ως τους -3 βαθμούς.
Αυτό που κάνει το μέρος ακόμα πιο ιδανικό είναι το ότι απαγορεύονται οι στρατιωτικές δραστηριότητες στην περιοχή, βάσει διεθνούς συνθήκης.

Εκτός αυτού έχουνε και μπύρες.


Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.