Η αρκούδα
Κοίταξε αυτή την σφαίρα από πίσσα που ξεχειλίζει καθώς διαστέλλεται και φουσκώνει ανάμεσα στο άνοιγμα που αφήνουν δύο δέντρα. Πιο πέρα από τα δέντρα είναι ένα ξέφωτο και εκεί η πίσσα σκέφτεται και σχεδιάζει την εμφάνιση της σε σχήμα σφαίρας....... σε σχήμα σφαίρας πόδια σε σχήμα πίσσας ,τρίχωμα, πόδια δηλαδή σύμφωνα με το λεξικό ΑΡΚΟΥΔΑ.

Τώρα η σφαίρα από πίσσα αναδύεται υγρή και μαλακή τινάζοντας από πάνω της αμέτρητα στρογγυλά μυρμήγκια και πετώντας στα σε κάθε της πατημασιά που αλλάζει αρμονικά καθώς περπατάει.

Δηλαδή η σφαίρα από πίσσα απλώνει ένα πόδι αρκούδας πάνω στις πευκοβελόνες, βουλιάζει την επίπεδη γη και σηκώνοντας το αποτυπώνεται μια παντόφλα με κουρελιασμένη μύτη και εμφανίζεται μια πολύπλοκη και στρογγυλή μυρμηγκοφωλιά που ευωδιάζει πίσσα.

Έτσι σε κάθε πλευρά του δρόμου προχωράει ένα σχήμα με τρίχωμα και πόδια ιδρυτής συμμετρικών βασιλείων επινοώντας κατασκευές για στρογγυλά μυρμήγκια που τινάζει από πάνω του όταν είναι υγρό.

Επιτέλους βγαίνει ο ήλιος κι η μαλακιά αρκούδα σηκώνει το πολυταξιδεμένο και παιδικό κεφάλι της προς το δοχείο με το μέλι που μάταια λαχτάρα.

Η σφαίρα από πίσσα αρχίζει να το μυρίζει παθιασμένα, η σφαίρα μεγαλώνει καθώς έρχεται η μέρα. Τρίχωμα και πόδια είναι μόνο πίσσα, τρίχωμα, πόδια, πίσσα που εκλιπαρεί μουγκά και που ανυπομονεί για την απάντηση τον γλυκό απόηχο του δοχείου με το μέλι εκεί ψηλά, το μέλι του ουρανού στη δική της γλώσσα, μουσούδι στη δική της χαρά, τρίχωμα, πόδια.Γιώργος Χρηστάκης
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.