Μας τα έπρηξαν τα ΜΜΕ με τις μπούρδες για τους Έλληνες στρατιωτικούς


Πραγματικά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους και ίσως για αυτό δεν είμαι αλλά υπάρχουν ένα σωρό απορίες που προκύπτουν από τη φάση στον Έβρο.

Μερικές σκόρπιες σκέψεις έτσι για να περνά η ώρα.

Πρώτον: Δύο στρατιωτικοί χάθηκαν στην εποχή που τα GPS των κινητών σε πάνε σωστά ακόμη και στο... Ηράκλειο της Κρήτης (ο ορισμός του χάους).

Δεύτερον: Έψαχναν ίχνη από μετανάστες. Μάλιστα. Δύο αξιωματικοί. Όχι απλά φαντάρια.

Τρίτον: Δεν ήξεραν ότι ήταν στην Τουρκία και παρέδωσαν τα όπλα στους Τούρκους. Αν είσαι στρατιωτικός, οπλισμένος και θεωρείς ότι είσαι στην πατρίδα σου παραδίδεσαι αμαχητί στους Τούρκους που βλέπεις μπροστά σου;

Αν προσθέσεις και τις "αναμνήσεις" από την υπόθεση Ρωμιόπουλου, δεν μυρίζει απαραιτήτως... ηρωισμό η υπόθεση αν και δεν υπάρχει καμία ένδειξη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Συνεπώς ας μη βγάζουμε τουλάχιστον βιαστικά συμπεράσματα.

Για μία και μοναδική φορά σκεφτείτε: Είναι δυνατόν το κράτος και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να σας πουν την αλήθεια σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση;

Και δεν υπάρχει τίποτε πιο χυδαίο από τον ψευτοπατριωτισμό που πουλάνε προς λαϊκή κατανάλωση στην πλάτη αυτών των δύο ανθρώπων, όποια κι αν είναι η αλήθεια.

Βαριέμαι. Οικτρά.

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.