Στην Άκρα Δεξιά επικίνδυνοι στην Άκρα Αριστερά γελοίοι (προς το παρόν)


Αν και η Χρυσή Αυγή δεν θα έπρεπε να νοείται ως Άκρα Δεξιά - καθότι εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα παναπεί ψαρεύει πάμπολλους κεντρώους ου μην αλλά και αριστερούς ψηφοφόρους - ας την ορίσουμε ως κεντρικό φορέα της Άκρας Δεξιάς στη χώρα μας χάριν της συζήτησης, διότι υπάρχουν κι άλλοι τέτοιοι φορείς. Ένας εξ αυτών η εκκλησία και οι παραφυάδες της.

Από την άλλη πλευρά πέραν της Αριστεράς του "συνταγματικού τόξου" (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα έλεγε κανείς πως "μπαινοβγαίνει" στο παραπάνω τόξο, υπάρχουν οι διάφοροι "ακτιβιστές" τύπου Ρουβίκωνα και γενικότερα οι αυτοαποκαλούμενοι ως "αναρχικοί" που προς το παρόν χρησιμοποιούν μεθόδους... ήπιες εν συγκρίσει με αυτές των Ναζί της ΧΑ. Αν και δεν είναι μακριά η μέρα που θα δούμε και τέτοια. Άλλωστε όποιος ξέρει Ιστορία δεν μπορεί να μην έχει ακούσει για την ΟΠΛΑ...

"Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο από τη Βουλγαρία, αρμόδιοι υπάλληλοι της Κ.Ο.Ε. του Τελωνείου Σερρών στον Προμαχώνα, με τη συμβολή αυτοκινούμενου Συστήματος Ελέγχου (X-RAY), εντόπισαν και κατέσχεσαν 61 είδη όπλων (7.295 τεμάχια)". Αυτή η είδηση όμως πραγματικά είναι από εκείνες που χτυπούν κόκκινο συναγερμό στα αυτιά μου.

Έτσι περίπου μια κρύα νύχτα ξεκίνησαν τα πράγματα στα βόρεια σύνορα της Γιουγκοσλαβίας με την εισαγωγή όπλων που αργότερα εξόπλισαν τις ομάδες που ξεκίνησαν τον εμφύλιο. Θα πει κάποιος "μα εδώ δεν έχουμε Κροάτες, Σλοβένους και λοιπές εθνότητες". Ναι αλλά έχουμε "Βόσνιους" στη Θράκη. Ομοίως έχουμε παρακρατικούς που αλωνίζουν εδώ και πολλά χρόνια σε όλη τη χώρα.

Ένας καλός μου φίλος όταν του εξήγησα τους φόβους μου για έναν πιθανό εμφύλιο στην Ελλάδα μου είπε το εξής απλό και σωστό: "Αν κάποιος έχει συμφέρον να μοιράσει όπλα στα μαϊμουδάκια και ένα κασόνι σφαίρες για να παίζουν, βεβαίως θα γίνει. Μέχρι τότε μην ανησυχείς". Για αυτό η σημερινή είδηση για το φορτηγό στον Προμαχώνα μου χτύπησε συναγερμό...

Γιατί γελοίοι όμως οι ακροαριστεροί;

Γιατί πρώτον δεν είναι αναρχικοί. Ο αναρχικός αν είναι οργανωμένος παύει να είναι αναρχικός. Εδώ θα μπορούσε κάποιος να φέρει ενστάσεις του τύπου "ναι αλλά ο Μπακούνιν" και τέτοια, αν δεν έχει διαβάσει Μαξ Στίρνερ. Αναρχικός και σε γκρουπ δεν γίνεται.

Γελοίους όμως θα τους χαρακτήριζα περισσότερο σε ότι αφορά τους στόχους που επιλέγουν να δράσουν. Μια φορά στα βόρεια προάστια βρε παιδί μου δεν είδα να πηγαίνουν.

Θα δεχόμουν την άποψη του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη πως οι "αναρχικοί" είναι χρήσιμοι γιατί κρατούν σε εγρήγορση τους αστούς και τους κάνουν ενίοτε να χάνουν τον ύπνο τους, αλλά όχι σε αυτές τις συνθήκες που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Υπό τέτοια εξαθλίωση όλοι αυτοί είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι.

Και γιατί εν δυνάμει επικίνδυνοι; Διότι δεν έχουν Παιδεία και αυτό είναι το μόνο που αποδεικνύει η παραπάνω φωτογραφία. Άνετα λοιπόν ένας "τσομπάνης" μπορεί να τους εξοπλίσει στο όραμα της όποιας τάχα κοινωνικής "επανάστασης" κι αν υπάρξει το συμφέρον (κάποιου παράγοντα εκτός χώρας), μην θεωρήσετε πως είναι υπερβολική η εκτίμηση πως δεν θα αποφύγουμε τα χειρότερα.

Λέτε να είμαι υπερβολικός; Μακάρι θα πω εγώ.


Ίων Χριστοφιλόπουλος
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.