Οδός Μαλάκας {Του Χάρη Καφετζόπουλου}Αν ήμουν απατεώνας, λαμόγιο και γλίτσας θα ήμουν ακόμα στο πασοκ.
Αν ήμουν απατεώνας, λαμόγιο και γλίτσας και δεν θα ήθελα να με ξέρουν μένοντας στο πασοκ, θα έφευγα και θα κρυβόμουν στον συριζα.
Αν κρυβόμουν στον σύριζα και δεν με ανακάλυπταν οι συριζαίοι, θα καθόμουν στα αυγά μου γιατί που θα ξανάβρισκα την ευκαιρία να γίνω υπουργός.
Αν ήμουν στο συριζα και ερχόντουσαν τα λαμόγια του πασοκ και δεν ήθελα να καρφωθώ, θα πήγαινα στους ανεξάρτητους έλληνες και θα έμενα εκεί μέχρι να συνεργαστώ με το συριζα και έτσι να γίνω δια του «στρίβειν» υπουργός.
Αν ήμουν στους ανεξάρτητους έλληνες και ερχόταν οι φυγάδες του πασοκ απ' το σύριζα, θα έφευγα και θα πήγαινα στους οικολόγους πράσινους γιατί έτσι που θα γινόμασταν στους ανεξάρτητους στο τέλος θα μας φωνάζανε πουτάνες.
Αν ήμουν νεοδημοκράτης θα πήγαινα στον ψυχαναλυτή μου κατά προτίμηση πασοκτζή για να κάνω και δημόσιες σχέσεις, αφού το κράτος που διοικώ είναι άκρως πασοκικό και πρέπει να τα έχω καλά με το πασοκ αν θέλω να παραμείνω στην κυβέρνηση.
Αν ήμουν δημαρ θα πήγαινα στη νέα δημοκρατία γιατί δε γουστάρω να με λένε αριστερό και αφού έπαιρνα βασικά μαθήματα καπιταλισμού θα πήγαινα στον σύριζα για υπουργιλίκη.
Αν ήμουν αριστερός και ήμουν στη δημαρ θα αγόραζα ένα ξεσκούφωτο Ferrari σαν τον Ψαριανό να κάνω τον αριστερό και μετά θα έβγαινα ραντεβού με τη Ρεπούση μήπως μιλώντας για ιστορία μαζί της γαμήσω κιόλας.
Αν έβγαινα ραντεβού με τη Ρεπούση και δεν πηδούσα (πράγμα αδύνατο) τότε θα πήγαινα σε κάνα κόμμα του Βαλιανάτου να βρω καταφύγιο στη αγκαλιά του.
Αν δεν με παρηγορούσε ο Βαλιανάτος, θα πήγαινα στον Τζήμερο που κάνει κομμουνιστικό marketing.
Αν ήμουν κομμουνιστής, θα πήγαινα στο ΚΚΕ και εκεί θα έμενα μέχρι να πέσει ο υπαρκτός σοσιαλισμός…
Τι; έπεσε;…. καλέ πότε;…
Αν ήμουν κομμουνιστής και έπεφτε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, θα έκανα ότι όλοι οι πραγματικοί κομμουνιστές.
Θα πήγαινα στη κομμουνιστική δημαρ… όπως ο Ψαριανός ο Οικονόμου η Ξηροτύρη κι ο Παπαδόπουλος και από κει με ταξί στη Νέα Δημοκρατία.
Αν ήμουν γεροδεμένος ποινικοφυγάς, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, είχα δουλέψει πόρτα, ήμουν διαβασμένος από μητροπολίτη και με επίπεδο, θα πήγαινα στη χρυσή αυγή…
Αν πήγαινα στη χρυσή αυγή θα έπαιρνα μαζί μου και τα ΜΑΤ για ξεκάρφωμα…
Αν ήμουν Γερμανός αξιωματούχος και κοίταζα προς Ελλάδα θα έτριβα τα χέρια μου…
Αν ήμουν μάγκας, θα είχα καβατζάρει ένα σκασμό λεφτά και θα με έλεγαν Λαλιώτη…
Αν ήμουν ηλίθιος, θα είχα φάει μερικά εκατομμύρια, θα ήμουν φυλακή και θα με έλεγαν Άκη…
Αν ήμουν πουτανίτσα αξύριστη και αριστερή, θα ήμουν στην Ευρώπη και θα με έλεγαν Δαμανάκη…
Αν ήμουν κολλημένος με τη μπάλα, θα πήγαινα στον Ολυμπιακό γιατί με τον Παναθηναϊκό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να δω…
Αν ήμουν ότι και οι πρόγονοι μου, τώρα θα ήμουν ανεξάρτητος, με εθνικό νόμισμα, περήφανος και με τα παιδιά μου χαμογελαστά...
Όμως δυστυχώς για μένα... είμαι απλά ένας Μαλάκας!...


[Χάρης Καφετζόπουλος]
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.