Ο παραδόπουσταςΥπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που τους εξουσιάζει το χρήμα: Οι παραδόπιστοι και οι παραδόπουστες. Δεν ανήκω σε κανένα από τα δύο για αυτό προφανώς και γράφω στην omadamesa.gr αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ο παραδόπιστος είναι η κλασική μορφή φιλοχρήματου που θα συναντήσετε στην καθημερινότητα να μετρά την αξία της ζωής μόνο με βάση το πόσα αποθηκεύει. Εναλλακτικός τίτλος είναι ίσως και ο καπιταλιστής αν και δεν είναι όλοι οι καπιταλιστές παραδόπιστοι. Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι μεταξύ αυτών.

Ο παραδόπουστας όμως είναι εκείνος που θα κάνει τα πάντα μόνο και μόνο για το χρήμα ακόμη και αν έχει καβάτζες αρκετές για να επιβιώσει αυτός και τα εγγόνια του, ενώ έχει εξελίξει την πουστιά σε επιστήμη. Αυτός ο δεύτερος θα μας απασχολήσει λίγο παραπάνω στο παρόν πόνημα.

Ο τυπάκος αυτός λοιπόν σε σχέση με τον απλό παραδόπιστο (κάτι σαν τη βενζίνη 95 οκτανίων και την 100άρα) διαφέρει στο ότι θα χρησιμοποιήσει την οποιαδήποτε προβιά για να καλύψει τη βαθύτερή του φύση ως λύκος.

Θα βάλει την προβιά του έντιμου, του φίλου ή ακόμη και του αδερφού αλλά ο μέγιστος των παραδοπουστέων είναι εκείνος που θα βάλει την προβιά του "ιδεολόγου".

Αυτός ανθεί ιδιαίτερα στην πατρίδα μας κυρίως στην πολιτική, στη δημοσιογραφία και στο συνδικαλισμό.

Το ζώο αυτό είναι ανελέητο. Θα πουλήσει και την ίδια του τη μάνα ή και την προσωπική του ιστορία και υστεροφημία για τα τριάντα αργύρια και θα το κάνει με αριστοτεχνικούς τρόπους που δεν θα αφήσουν κανέναν σας παραπονούμενο από το υπερθέαμα "όρκων πίστης" που θα σκαρώσει προκειμένου να σας εκμεταλλευτεί.

Υπάρχει μόνον ένας τρόπος να τον αντιμετωπίσετε: Να "σκοτώσετε" την υποκρισία του στην πρώτη πράξη του "δράματος" που θα σκηνοθετήσει με στόχο τη δική σας υποταγή.

Αλλά όπως λένε και στη μαφία, αν πρόκειται να χτυπήσεις, φρόντισε να σταματήσει ο κύκλος της βίας στο δικό σου χτύπημα. Νοκ άουτ με τη μία διότι αν δεν τον "εκτελέσεις" επί τόπου, τότε έμπλεξες για τα καλά.

Το σημαντικό λοιπόν σημείο που κανείς δεν προσέχει είναι η στιγμή που μιλά το ίδιο του το ένστικτο: Όταν συναντήσεις έναν παραδόπουστα και κάτι μέσα σου, σου φωνάξει "τρέχα μακριά", μην το αγνοήσεις. Το ένστικτο ξέρει πολύ καλά να σου δείξει την αλήθεια. Γιατί το ένστικτο αφορά την επιβίωση.

Το νου σας.

Ίων Χριστοφιλόπουλος
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.