Τα κολπάκια της φαρμακοβιομηχανίας
Σκοτώνεται ο κόσμος, σκοτωνόμαστε κι εμείς: «Τελικά τι θα κάνουν  τα φαρμακευτικά καρτέλ;  Θα απαγορεύσουν τα θεραπευτικά, ως χθες σπιτικά, βότανα, ή δεν θα τα απαγορεύσουν; Θα απαγορεύσουν τις καλλιέργειες και την ελεύθερη χρήση των βοτάνων, για να έχουν οι νταβατζήδες φαρμάκων το μονοπώλιο,  ή θα μας παροτρύνουν να αλωνίζουμε  χαρούμενοι στα λιβάδια και στα βουνά ΤΟΥΣ, να ψάχνουμε φάρμακα,  όπως έκαναν οι παλαιότερες γενιές που ξέρανε τι θα πει γιατροσόφι;»

Και αν όχι, ποιος διέδωσε τα fake news?  Και γιατί, αφού δεν θα τα απαγορεύσει κανείς;  Άλλη δουλειά δεν έχει;

«Παρασυρθήκαμε» κι εμείς από την γενική «παράνοια» και «συνωμοσιολογία», γράψαμε κι εμείς ένα άρθρο για την «απαγόρευση της τσουκνίδας» που «δεν απαγορεύεται», το οποίο -άρθρο- φυσικά δεν θα το διαγράψουμε, παρ' όλο που την ακούσαμε αγρίως.
Γιατί, πρώτον, μας αγαπάμε με τα λάθη μας και δεύτερον, γιατί κάποια «λάθη» κάποιους τους κλείνουν τα μάτια, και άλλους τους τα ανοίγουν.
Εκτός αυτού το «λάθος» άρθρο ήταν ο πρόδρομος αυτού εδώ,  το οποίο -ποιος ξέρει;- μπορεί να είναι ο πρόδρομος κάποιου επομένου...
Έτσι... για να μην ξεχνάμε.

Σκοτώθηκα, λοιπόν,  τρεις μέρες να διαβάζω, να ρωτάω, ως και σε δυο φαρμακοποιούς πήγα και τους έπρηξα. «Θα απαγορεύσουν την τσουκνίδα, ή όχι;». Ο ένας έγραφε αυτό, ο άλλος έλεγε εκείνο....

Και τελικά κατάλαβα...

Όχι δεν θα την απαγορεύσουν, καθησυχάζουν οι μαφιόζι πλέον τους «παρανοϊκούς».
Εκείνοι οι εγκληματίες που θα την  απαγόρευαν, αλλά τελικά, ως εκ θαύματος,  άλλαξαν γνώμη (βλέπε Γαλλία 2006, πχ).  Απλώς θα γράφουν «παρενέργειες» ακόμα και στο χαμομήλι, όπως γράφουν στα τσιγάρα πχ.
Θα προειδοποιούν και εκεί που ως πρίν από λίγα χρόνια κίνδυνος δεν υπήρχε. Θανατηφόρα εξέλιξη με ταχύτητα φωτός. Πριν πέντε χρόνια δεν πέθαινε κανείς από βαλεριάνα, σήμερα πεθαίνει. Τρέμουλα, λιποθυμίες, αλλεργικό σοκ! Μον ντιέ! Θάνατος!
«Ουφ!» λες όμως και ανακουφίζεσαι, «τι να κλάσει το δεύτερο κακό μπροστά στο πρώτο; Απλώς θα διαβάζω τον εκφοβισμό στο κουτί και πλέον αντί να τρέχω με το πρώτο φτέρνισμα στο γιατρό, θα τρέχω με την υποψία του φτερνίσματος για να μου γράψει  antifternisol».
Και ηρεμείς. Και δε θυμώνεις πια τόσο πολύ με τους φαρμακοβιομηχάνους, όπως πριν, όταν απειλούσαν πως θα πέσει η απαγόρευση. Μικρό το κακό. Ησυχάζουν τα πλήθη. 

Και όπως είπε μια σοφή φίλη μας, η Στέλλα: «Όντως, άλλο να καταπίνεις παρενέργειες με δια(συν)ταγή, άλλο από επιλογή. Το δεύτερο θα το αποφύγεις συνήθως. Η γενιά του τώρα ίσως όχι, αλλά οι επόμενες, σίγουρα. Πολύ πιθανό είναι, κάποιες "παρενέργειες" να "αποδειχτούν" ακόμα πιο σοβαρές στη διάρκεια, απ' ότι στην αρχή και να ακολουθήσουν οι απαγορεύσεις».

Συνωμοσιολογία το λέμε;
Γιατί όχι;
Συνωμοσιολογία λοιπόν...

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το «λάθος» άρθρο. 

Άνα Ζουμάνη

Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.