Εξω οι εταιρίες «πρωτόκολο»! ΜΕΣΑ η σπιτική βιοτεχνία! - (Άνα Ζουμάνη)«Αχ!», λένε οι χυμένες του fb κάτω από τους ποιητές, «είσαι τέλειος!»... κι ας γράφει μαλακίες.
Η τελειότητα είναι μια τελείως παρεξηγημένη έννοια στις μέρες μας... και κολλάει στους καλλιτέχνες.

Λέμε, Ο Πικάσο είναι ο τέλειος μοντέρνος ζωγράφος, η Κάλλας είναι η τέλεια ερμηνεύτρια του Πουτσίνι, η Δημουλά είναι η τέλεια σύγχρονη ελληνίδα ποιήτρια, ο Μότσαρτ, είναι ο τέλειος συνθέτης, ο Άιφελ είναι ο τέλειος μηχανικός.
Όλοι επικεντρώνονται στις «τέχνες» και στους επιφανείς...

Πατάτεεεες! Τέλειος μπορεί να είναι ο καθένας, στο κάθε τι.

Ένας καρπουζάς μπορεί να είναι τέλειος, που «ακούει» και με το αυτί μπορεί να μετρήσει την ποσότητα ζάχαρης στο καρπούζι...και γι' αυτό... «Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!»
Ένας καστανάς μπορεί να είναι τέλειος όταν «νιώθει» τα κάστανά του και ξέρει πότε έγιναν χρυσοκίτρινα χωρίς καμμένα σημεία.
Ένας μπάρμαν μπορεί να είναι τέλειος, μια ερωμένη, ένας εραστής, ένα αγκαθόμαλλο κυνηγόσκυλο, μια σιδερώστρα πουκαμίσων, μια καθαρίστρια, ένα γκαρσόν, ένας μάγειρας, μία γραμματέας... ένας κράχτης... μια μάνα (η ανώτερη τέχνη).

Να κάτσουμε να μετρήσουμε πόσα χιλιόμετρα την ημέρα διανύει μια νοικοκυρά με παιδιά... για να δούμε ποιος είναι ο τέλειος αθλητής;
Όλοι όσοι κάνουν τέλεια τη δουλειά τους είναι τέλειοι.

ΚΑΤΩ οι εταιρίες «πρωτόκολο»!
ΖΗΤΩ όλοι εκείνοι οι «άγνωστοι» που θεϊκά τραγουδούν σκουπίζοντας  και ψήνοντας μπιφτέκια, χωρίς να έχουν ποτέ προσληφθεί στην όπερα της Βιέννης.
ΖΗΤΩ οι υφάντριες, οι πλέχτρες, οι κεντήστρες, οι καρπουζάδες και οι καστανάδες οι σουβλατζήδες.
ΟΞΩ οι εταιρίες «πρωτόκολο»
ΜΕΣΑ η σπιτική βιοτεχνία.

Ό,τι είναι τέλειο, είναι τέλειο όποιο και να 'ναι... το «καρπούζι» του.


Άνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.