Μπιφτέκια, σουβλάκια, πίτσα, πανσέτες, γαλακτομπούρεκο...Πρέπει να πιστεύεις φανατικά σε ό,τι κάνεις για την υγεία σου, την αποϋλοποίησή σου, για την  ελαφρότητά σου, γενικά για μια καλύτερη φυσική κατάσταση, για μια καλύτερη ζωή.
Οι σκεπτικιστές και οι φαρισαίοι είναι καταραμένοι να μην καρπίζουν οι προσπάθειές τους.
Η πίστη βουνά κουνάει.

*

Η εξαφάνιση συμπτωμάτων μιας αρρώστιας, όπως πχ των δερματικών εκζεμάτων -αντί να ψάχνεις την αιτία- είναι ένας δειλός ελλιγμός που κοστίζει πληρωμές στους γιατρούς... για το τίποτα.
Πολιτική στρουθοκαμήλου: Η αρρώστια έγινε αόρατη.
Όμως όχι. Εκείνη αποσύρθηκαι και κρύφτηκε στο εσωτερικό σου και περιμένει την ευκαιρία για να εκδικηθεί, με τη μορφή καρκίνου, πχ.
Τα συμπτώματα είναι η κραυγή της προσβεβλημένης φύσης. Μην της κλείνεις το στόμα αφού είχε την καλοσύνη να ουρλιάξει και να ζητήσει βοήθεια.

*

Προτιμώ να πεθάνω από διάρροια παρά από δυσκοιλιότητα. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτό, δεν καταλαβαίνει τίποτε. Και πρώτα απ' όλα θα τα τινάξει πρόωρα. 

*

Ιπποκράτης: «Όσο πιο πολύ ταϊζεις έναν οργανισμό, τόσο πιο πολύ τον βλάπτεις».
Διότι για την επεξεργασία και την αφομοίωση μιας «περιποιημένης χλαπάτσας», του λείπει η αναγκαία δύναμη. 
Πιο πολλοί άνθρωποι σκάνε από το φαγητό, παρά από το ποτό. 
Το οινόπνευμα είναι ορατό, αναγνωρίσιμο, απτό δηλητήριο, αλλά κάποια φαγιά είναι αόρατα και ύπουλα δηλητήρια που έχουν ονόματα όπως: ψητές πανσέτες στα κάρβουνα, λουκάνικα Διδυμοτείχου, μπιφτέκια γεμιστά, πίτσα, γαλακτομπούρεκο, ομελέτα κλπΆνα Ζουμάνη
Share on Google Plus

0 comments:

ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΑ. Από το Blogger.